Karácsony továbbra is a Corvinusra mutogat jogszerűtlen alkalmazása ügyében

2021. szeptember 17. 11:57
„Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy a Corvinus akkor lett az ország legszínvonalasabb politikatudományi képzőhelye, amikor ott dolgoztam” – tette hozzá a főpolgármester a Szabad Európának adott interjúban.

Ha van elég aktivistája az ellenzéknek, azzal ellensúlyozni tudja a Fidesz erőforrásbeli fölényét, de a választási győzelemért még sokat kell dolgozni – mondta a Szabad Európának adott interjúban Karácsony Gergely. A Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint is előfordulhat, hogy nem az optimális jelölt nyeri az előválasztást. A főpolgármester úgy látja, a Fidesz lejárató hadjárata mellett a DK kampányával is meg kell küzdenie, Czeglédy Csaba jelöltsége az egész összellenzéki kampánynak árthat, de az előválasztás után már össze fog zárni az ellenzék Karácsony szerint. Ám csak akkor lesz erőteljesebb az ellenzék kampánya, ha meglesz a közös miniszterelnök-jelölt.

Nem a „2010 előtti világot” építené újjá

A 99 Mozgalomnak hatvanezer online támogatója van, de a választásokra félmillió valódi aktivistára van szükség. 2018-ban sok lehetett a választási csalás, ezért minden szavazókörbe két ellenzéki szavazatszámlálót kell küldenie az ellenzéknek, és egy alternatív szavazatszámláló rendszert is fel kell építeni – mondta a főpolgármester. Meg kell tudni szólítani azokat a pártnélkülieket is, akik el fogják dönteni a következő választást.

A főpolgármester úgy véli,

az ellenzék tanult 2010 előtti hibáiból,

győzelem esetén nem a „2010 előtti világot” építené újjá. A győzelem után egyben is kell tudni tartani ezt az ellenzéki egységet, „ezt én tudom garantálni, ez szól mellettem, ezért tudom én legyőzni Orbánt” – fogalmazott.

„Nem azzal fogunk választást nyerni, hogy sok szórólapunk lesz, vagy óriásplakátunk. Hanem azzal, hogy a változás ügyét széles társadalmi mozgalommá alakítjuk. Az előválasztás lehetőség arra, hogy sok ember csatlakozzon az ellenzéki pártok által is vitt politikához... Arra számítok, hogy eljön öt-hatszázezer ember az előválasztásra, és velük el tudjuk érni azt a 2,5-3 millió szavazót, akit el kell majd vinnünk az urnákhoz 2022-ben” – mondta a portálnak a főpolgármester.

Komoly vitái vannak a DK-val

Karácsony kijelentette, hogy a kampányát sem Bige László sem Soros György nem támogatja anyagilag. A DK támadásáról azt mondta, „ilyen a kampány”.  Úgy véli, az ellenzéki pártok közül a DK értelmezi legszabadabban azokat a határokat, amelyeket be kell tartani a kampányolás során. Közölte, lehet, hogy nekik van igazuk, ő a maga részéről igyekszik kerülni a kritikát, bár néha válaszolnia kell.

Amikor Czeglédy Csaba DK-s jelölt konkrétan hazudik egy vitában, és azt állítja, hogy Budapesten nem indult el az elszámoltatás, és egyetlenegy feljelentést sem tettem főpolgármesterként, akkor el kell mondani, hogy ez nem igaz. Szívesen várnám a bocsánatkérését, mert az nagyon súlyos állítás volt – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Azt meg kifejezetten nem érti Karácsony, hogy amikor egy nyilvánvalóan

DK-s blog terjeszt hazugságot róla,

miért nem törlik a tartalmat, és miért mondják azt, hogy nem az ő oldaluk. „De legalább annak, aki nem foglya a Fidesz-propagandának, világosan látszik, hogy nem vagyok Gyurcsány Ferenc embere. Nyilván a Fidesz mindent megtesz azért, hogy „összegyurcsányozza” a teljes ellenzéki összefogást. Persze Gyurcsány Ferenc és pártja az ellenzéki összefogás része, de ez egy sokszínű tábor. És igen, úgy tűnik, nekem a Fidesz lejárató hadjárata mellett valóban meg kell küzdenem a DK kampányával is. De ha valaki megnézi, hogy Amerikában milyen az előválasztási kampány, akkor itt béke van, és szeretet” – jelentette ki.

Mindenkinek van múltja

A Szabad Európa rákérdezett, hogy a Jakab Péterről az internetenen megtalálható rengeteg cigányozós, zsidózós videót nem fogja-e elővenni. Erre  Karácsony azt válaszolta, mindenkinek van múltja, ezzel mindenkinek el kell számolnia, de örül annak, hogy a Jobbik elkötelezte magát, hogy szakít ezekkel a gyökerekkel.

A nyelvvizsga-botrányáról azt mondta,

nem őt vizsgálták, hanem a Corvinus egyetemet. 

Nem ő neveztem ki magát, hanem őt neveztek ki oktatónak, ő biztosan semmilyen módon nem sáros. „Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy a Corvinus akkor lett az ország legszínvonalasabb politikatudományi képzőhelye, amikor ott dolgoztam. Az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon mindig az én hallgatóim tarolták le a mezőnyt, ez erős visszajelzés. Örülök, hogy Orbán Viktor lányát és Gyurcsány Ferenc fiát is tanítottam” – állította.

A főpolgármester szerint nemcsak az Orbán-kormányt kell leépíteniük, hanem az Orbán-kormányig vezető úttal is szembesülniük kell. Nem 2010-re akarják visszapörgetni az idő kerekét, hanem fel kell építeniük egy új politikai közösséget, a Magyar Köztársaságot.

Tóth, Molnár, Mesterházy

„Le kell zárnunk a múlt toxikus vitáit, de utálom azt a stigmatizálást is, hogy aki 2010 előtt már volt politikus, az csak gazember lehet, meg bűnöző meg alkalmatlan” – jelentette ki. A múltat le kell zárni, nem csak Orbán Viktor a közelmúltunk, az azt megelőző politikai időszak is a múlt része kell hogy legyen – fogalmazott.

A Szabad Európa rákérdezett az ellenzék nem egyértelműen pozitív megítélésű politikusaira, róluk a következőket mondta. „Tóth Csabával kapcsolatban sok minden elhangzott, és most megkapott egy olyan ellenfelet, aki

Magyarország legtöbb korrupciógyanús ügyét leleplezte.

Ehhez képest a zuglói előválasztási kampányban egyetlenegy bizonyított korrupciós vádról nem hallottam. Végül persze majd a zuglói polgárok döntenek erről. Soha nem tapasztaltam semmi olyat Molnár Zsolttal kapcsolatban, amióta vele dolgozom, ami alapján minimálisan is bizalmatlannak kéne lennem vele. Kulcsszerepe volt a fővárosi önkormányzati győzelemben. Mesterházy Attila pedig az MSZP volt elnöke, indul a veszprémi előválasztáson. Vele ebben a minőségben van kapcsolatom, és drukkolok neki, hogy megszerezze a jelöltséget.”

Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban pedig azt mondta, más politikát kell csinálniuk. A politikában fontosak a személyek, de a személyeskedés semmire nem vezet. Az emberek változnak. Ha nem hinnénk abban, hogy az emberek változnak, nem lenne ellenzéki egység, mert a Jobbikról most is azt gondolnánk, hogy egy szélsőjobboldali párt – mondta.

Nincs alku

Kérdésre válaszolva azt mondta, a választások után semmiféle alku nem lehet, és kiegyezni is csak olyanokkal, akik elfogadják azt az állítást, hogy az egymással versenyző politikai szereplők legitim részesei a nemzetnek. „A Fidesz régóta nem ezen az állásponton van. Okos lépésekkel kell lebontani a NER-t, és ennek fontos eleme, hogy különbséget tegyünk a Fideszhez közeli oligarchák és a tisztességes Fidesz-szavazók között” – jelentette ki.

Nem szabad indokot adni arra, hogy a Fidesz szavazói érzelmi közösséget vállaljanak

a Fidesz-közeli oligarchákkal,

ennek a rendszernek a korruptságával és züllöttségével. Hagynunk kell, hogy legyen egy eszmélés azon az oldalon. Akkor lesz Magyarországon stabil alkotmányos rend. Nekünk a Fidesz-szavazókkal kell kiegyeznünk” – fogalmazott.

Arra a kérdésre. hogy ha nem lesz miniszterelnök, de nyer az ellenzék, akkor kormánypárti parlamenti képviselő lesz-e azt mondta, nem gondolkodik B-terven. Azért vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert azt gondolja, hogy neki van a legtöbb esélye Orbán Viktort leváltani. „Tisztelve, becsülve az ellenfeleimet az előválasztáson, nem látom, hogy lenne tervük és képességük arra, hogy megtegyék ezt” – mondta.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány emberei fogják jelenleg is a kezét ott, a Városházán. Draskovicsra és Gy.Némethre gondolok, maga Karácsony mondta, hogy sok Unicummal elviselhető Gyurcsány, most mégis függetlenséget hazudik magának Gyurcsánytól?
A Szabad Európa is önmaga karikatúrájává vált, ha ezt a sok hazugságot beveszi, terjeszti.
Jó, hogy még mindig a sokszorosan bukott Gyurcsánytól várják sokan a megváltást - még magukat komolyan vevő pártok, pártocskák vezetői is, úgy, hogy már most kiütköznek azok a gondok, hogy az ellenzéki koalícióban mindenki egy-egy kis Napoleonnak képzeli magát legalább.
Ez a Karácsony is lám hogy dicséri a nem legális, több sebböl is vérző tevékenységét most is. A selejt bosszúja, az.

Gelgő! Te évekig voltál Gyurcsány asszisztense, tudod, amikor egyszerre három állásod volt: Gyurcsánynál, a Corvinuson és a Mediánnál.
Gyurcsány pontosan tisztában van a képességeiddel és a markában csak egy marionett báb vagy . Ha nem így lenne, akkor mégis miért raktad tele a városházát dk-sokkal?

Aztán majd 2022-ben eldől, hogy az emberek is ezt gondolják-e.
Szerintem addig inkább ne oszd az észt...

Szerintem elég sok politikus mondott zöldeket mindkét oldalon, úgyhogy ennek nem igazán van jelentősége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés