A magyarok többsége hazugságbeszédnek tartja az Őszödön elhangzottakat

2021. szeptember 17. 7:28
A Nézőpont Intézet kutatásából látszik, hogy más a beszéd megítélése a fiatalok körében, mint az idősebbeknél.

Másfél évtized után is tudja a magyarok 78 százaléka, hogy Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető az őszödi beszéd, és abszolút többségük szerint egy hazugságbeszédről van szó – derült ki a Nézőpont Intézet kutatásából. Érdekes adalék, hogy a mostanra ötven év felettiek kilencven, míg a harminc év alattiak 52 százaléka szerint hazugságbeszéd csak.

A felnőtt magyarok 22 százaléka mondta azt, hogy az őszödi beszéd egy bátor, szenvedélyes igazságbeszéd volt. Ötvenkét százalék szerint azonban nem más, mint a 2002-2006 közötti kormányzás hazugságainak a bevallása.

Forrás: Magyar Nemzet

Érdekesség, hogy a kormánykritikusok táborában megosztottság van a beszédet illetően. Csak az idetartozók 39 százaléka gondolja, hogy Gyurcsány igazságbeszédet mondott, 32 százaléka hazugságbeszédnek véli azt.

Nyitókép: Budapest, 2021. augusztus 29.
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
MTI/Mohai Balázs

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért, nem hazugságbeszéd volt az öszödi?

Beismerte, hogy hazudtak, hogy trükköztek, de a saját részét ebből nem vállalta. Soha, egy percre sem vallotta magát semmiben bűnösnek. Mert az Orbán, mert az autófényezőkből lett párttársai, mert a közgazdászok, akik nem jól számoltak stb.
Mindig mindenki hibàs, csak ő nem, semmiben sem. Gyalázatos figurája ő a politikának..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés