Kérdezzétek meg szlovák, szlovén barátaitokat!

2021. szeptember 15. 7:05

Dobrev Klára
Facebook
Az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot.

„Kérdezzétek csak meg szlovák, szlovén ismerőseiteket, barátaitokat! Kérdezzétek meg, vajon örülnek-e annak, hogy immár 10 éve euróban kapják a fizetésüket, a nyugdíjakat. Vajon akkor volt értékálló a fizetésük, nyugdíjuk, amikor még tolárban vagy koronában kapták, vagy most, amikor euróban? Nem is kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot. Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére. 17 év telt el azóta, ám az ígéret teljesítésére nem került sor. Horvát barátaink 2013-ban nyertek felvételt. 10 évvel később, már 2023 január 1-től a horvátok már euróban kapják a fizetésüket. Erre tettek ígéretet a horvátok, és így biztosítják fizetésük stabilitását, gazdaságuk kiszámíthatóságát, nemzetük sikerét. Tudják ezt a szlovének, tudják a szlovákok, tudják a baltiak, és tudják a horvátok is.

A magyar kormány nem csupán szószegő, hanem hidegen hagyja az Európai Unióban immár legmagasabb infláció, hidegen hagyja a forint, így a fizetések elértéktelenedése is.  2010-ben 270 forintot kellett fizetnünk 1 euróért, ma ugyanez az 1 euró 350 forintba kerül. Orbán felelőtlensége miatt 30 %-ot meghaladó mértékben vesztette el minden magyar a pénzét. Mégis, az Orbán-kormány sohanapján fogja bevezetni az eurót. Ha a választók megtisztelnek bizalmukkal, a lehető leghamarabb bevezetjük az eurót. A magyarok a stabil, értékálló pénzükkel biztonságosabban élhetnek, könnyebben tervezhetik a jövőjüket. Mint a németek, a franciák vagy a hollandok. És akkor talán még megelőzhetjük Romániát és Bulgáriát, akik már szintén nagyon tervezik az euró bevezetését!”

Kép forrása: Dobrev Klára Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dobrev Klára annyit ért a pénzügyekhez, mint tyúk az ábécéhez. Hiába van diplomája, azzal ész, tudás, logika nem jár együtt. Főleg akkor ha ,,összeköttetéssel,, szerzi valaki.

Ami pedig az euró bevezetését illeti, jobban tenné ha férjével konzultálna, mert az ő elkúrt kormányzása vezetett ahhoz, hogy belátható időn belül nem lett bevezetve az euró.
Egyébként semmivel sem lennénk jobb helyzetben, ha bevezetnénk az eurót, mert az átszámítási kulcs miatt a bérek és az árak aránya nem változna pozitívan. Ahogy az inflációt sem szorítaná le az euró bevezetése.

Görögország jó példa arra, hogy az euró milyen mértékben szolgálja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot.

Válaszok:
opht | 2021. szeptember 15. 7:41

Jóhiszemű vagy. Pontosan tudja, csak hazudik.

Szlovénia, euró bevezetése és hatása az Index írása alapján

,, 2007 látszólag nagyon kedvezően indult Szlovénia számára. Az euró bevezetése önmagában is óriási nemzetgazdasági és gazdaságpolitikai siker volt. A kedvező nemzetközi környezet hatására az éves GDP-növekedésre vonatkozó várakozások 6,5 százalék körül mozogtak. Az inflációs várakozások 2,7 százalékos árdrágulást jeleztek előre. E kellemes üzleti környezetben a kormányzat még arra is látott mozgásteret, hogy jelentős adóteher csökkentési folyamatot indítson el, ami érinti a személyi jövedelemadót, illetve 2006 és 2010 között fokozatos kulcscsökkentéssel a társasági adót, amelyet 30-ról 20 százalékig mérsékelnek. Ezen kívül elindították a munkaadói és munkavállalói bérjárulékok teljes leépítését és megszűntetését célzó járulékcsökkentést.

2007 júliusától azonban az előző év azonos időszakához viszonyított infláció elkezdett fokozatosan felfele kúszni, majd szeptemberről októberre hirtelen 3,5 százalékról 5,1 százalékra ugrott, ami az év végére már elérte az 5,8 százalékot is, azaz a januári várakozásokhoz képest több mint kétszeres lett az árdrágulás üteme. A gazdasági növekedés 4,6 százalékra lassult a várakozástól jócskán elmaradva, ami azt jelenti, hogy megfordult a gyorsuló növekedési trend, hiszen 2006-ban még 5,8 százalék volt az ütem, 2008-ra pedig már csak 4,1 százalék a legfrissebb várakozás. ,,
https://index.hu/gazdasag/magy..

Kezd a számolást újra, mert ezek a számok nem valósak.

Saját pénz egy ország önállóságának része.

Hát elég meredek Szlovákiát sikertörténetként prezentálni... bezzeg-Szlovákia konkrétan az egész térség LEGGYENGÉBBEN produkáló gazdasága lett az utóbbi években...

De mindenekelőtt van itt egy alapkérdés: MI A FÉSZKES FENÉÉRT NEM VEZETTÉTEK BE AZ EURÓT A KORMÁNYZÁSOTOK ALATT, HA EZ LENNE A SZENT GRÁL?!? Nos?

"az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot" - Ja, mint annó a nagy szovjet testvér.
Ha egy politikusnak Magyarország számára az a programja, hogy kapaszkodjunk mások szoknyájába, azt el kell felejteni. Mert rajtunk kívül senki nem fog minket megvédeni semmitől.

Az Eurostat szerint Szlovéniában a legmagasabb az EU-ban a krónikus depressziósok aránya. Ezek szerint őket annyira nem boldogítja.

https://mandiner.hu/cikk/20210..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés