Észak-Korea ismét rakétákat lőtt ki az ország keleti partjáról

2021. szeptember 15. 7:15
A hétvégi volt az első ilyen jellegű kísérlet Phenjan részéről hat hónapja.

Észak-Korea két ballisztikus rakétát lőtt ki az ország keleti partjáról – közölte szerdán a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága. A hírt a japán parti őrség megerősítette, hozzátéve, hogy a lövedékek nem érték el a japán felségvizeket.

1500 kilométer hatótávolságú nukleáris rendszerek

Észak-Korea hétfőn hírügynökségén, a KCNA-n keresztül közölte, hogy a hétvégén sikeresen tesztelt nagy hatótávolságú manőverező robotrepülőgépeket. A beszámoló szerint a harceszközök 1500 kilométer távolságra repültek a hétvégi próbaindítások során, és célpontjaikat elérve Észak-Korea felségvizein csapódtak a tengerbe.

„Ez az első manőverező robotrepülőgép Észak-Koreában, ami kifejezetten +stratégiai+ jelzést kapott” – mondta Ankit Panda, a Carnegie Alapítvány a Nemzetközi Békéért nevű szervezet rangidős elemzője. Figyelmeztetett arra is, hogy

ez a bevett körülírása a nukleáris képességekkel rendelkező rendszereknek.

A hétvégi volt az első ilyen jellegű kísérlet Phenjan részéről hat hónapja. Mindeközben kedden Dél-Koreába érkezett Vang Ji kínai külügyminiszter, hogy tárgyaljon Csung Jui Jong dél-koreai külügyminiszterrel Észak-Koreáról. A dél-koreai elnöki hivatal tájékoztatása szerint a tárcavezetők szerdán eszmecserét folytatnak egymással az észak-koreai rakétakísérletekről és arról, miként lehetne rábírni Phenjant arra, hogy visszatérjen a tárgyalóasztalhoz.

(MTI)

A nyitókép illusztráció: STR / AFP

 

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bírom, hogy a Mandiner törzsgárdája vette az új direktívát és ennek megfelelően tolja.
A Pufik most mindketten elégedettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés