Az Orbán-kormány látványosan leértékelte a családi pótlékot

2021. szeptember 15. 15:57

Harangozó Tamás
Facebook
Olyan országot szeretnék, ahol kiszámítható jövő vár a fiatalokra, családokra.

„Az Orbán-kormány látványosan leértékelte – anyagi és erkölcsi értelemben is – a családi pótlékot, és ezzel nehéz helyzetbe hozott nagyon sok Tolna megyei családot is. Az MSZP előválasztási programjában a családi pótlék megduplázását, utána pedig értékállóságának megőrzését javasolja, nem csökkentve a gyermekek utáni adókedvezmény összegét sem. Az adókedvezményen keresztüli gyermektámogatás hátránya, hogy az alacsony jövedelműek közül nem minden gyermekes család tudja igénybe venni teljes összegben a gyermekenkénti adókedvezményt. Ennek kiküszöbölése érdekében javasoljuk olyan kiegészítő családtámogatás (kiegészítő családi pótlék) bevezetését, amellyel minden érintett adókedvezményre jogosult család hozzájut az adókedvezmény alapján elérhető gyermekenkénti támogatáshoz.

Olyan országot szeretnék, ahol kiszámítható jövő vár a fiatalokra, családokra. Térségünkben különösen nagy arányú az elvándorlás, alacsonyak a bérek. Kormányváltás után meg kell teremteni a lehetőséget az itt élők számára is, ehhez pénzre, munkahelyekre, beruházásokra, infrastruktúrára, és hosszú távon tervezhető jövőképre van szükség. A változást, csak együtt érhetjük el.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Orbánkormány látványosan felértékelte a CSOKot.

Ez az mszp ember hazudik.
Két gyerek után 40 ezer a havi adókedvezmény, igénybevételéhez a két szülőnek összesen 125.000.- Ft havi jövedelemre van szüksége. Nem igaz az alacsony keresetűekről szóló ellenzéki szövegelés.

"Olyan országot szeretnék, ahol kiszámítható jövő vár a fiatalokra, családokra."

Nemhogy ország, ilyen világ nincs. Vagy naprendszer.
Normális társadalom a kiszámíthatatlanság kezelésére nevel.

Az enyémek szeretik. Anno az utolsó napokban arra sem volt pénzünk. Ruhát egyáltalán nem, cipőt is csak ha nagyon kellett. Igaz, elküldtük Angliába a kéttannyelvűs gyerekeket, de volt kikapcsolva az áram is és a gáz is.

És felém áll az ostoba dékás és júdáspénzt emleget. Kedvem lett volna elharapni a torkát. De a fizetés 45% - a adóba ment...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés