Öt: Először jött szembe a valóság az ellenzékkel

2021. szeptember 13. 12:17
Az ATV-n egyetértés alakult ki abban, hogy az ellenzék nagyon rosszul áll a számok tekintetében.

Az Öt című műsor pénteki adásában szóba került többek között az ellenzéki előválasztás is, azon belül is az ajánlások terén kialakult ellentmondásos helyzet. Mint ismert, Dobrev Klára azzal kampányol, hogy ő adta le a legtöbb aláírást – 82 ezret –, Karácsony Gergely azonban az Országos Előválasztási Bizottságra hivatkozva állítja azt, hogy voltaképpen ő adta le a legtöbb ajánlást, és Dobrevnek csak 34244 aláírása van. 

Valahol 100 és 150 ezer közötti érvényes aláírásról beszélünk. Ez nagyon kevés”

– fogalmazott az előválasztással kapcsolatban Hont. A publicista elmondása szerint beszélgetett ellenzéki politikusokkal, akik elárulták neki: aggasztja őket, hogy nem tudták megmozgatni a vidéket. „Már nincs a Jobbiknak szervezeti hálója” – fogalmazott Hont.

„Először jött szembe a valóság”

Ceglédi Zoltán ezzel egyetértésben úgy fogalmazott: meglepődött azon, hogy az összes bevallott aláírást összeadva is kisebb szám jön ki, mint amit a Momentum a NOlimpia-kampány során egymaga összegyűjtött.

Újra kell gondolnom, amit a jövő tavaszi választási esélyekről gondolok”

– fogalmazott Ceglédi. Mint fogalmazott, ha az ellenzék ennyi „hype” után ennyire képes, akkor nagyon sok problémája lesz még a kampány során. 

A politikai elemző szerint „most először jött szembe a valóság” abban a tekintetben, hogy „hány élő ember hajlandó azon a pulton aláírni a pártoknak, és ez jóval kevesebb annál, mint amit én korábban gondoltam”.

Ellenzéki dalok

A műsorban ezután rátértek az ellenzék kampánydalaira is: a „Döntsük le a falakat”, valamint az erősen vegyes fogadtatásban részesült „Élni hívlak” című dalra. „Saját tapasztalataink miatt nagyon erős kétségeink vannak afelől, hogy ez hatékony-e” – fogalmazott a témával kapcsolatban Czutor Zoltán előadó, dalszerző.

Attól, hogy minél több előadó, alkotó bekerül, annál inkább egy kellemetlen, kínos saláta lesz belőle”

– tette hozzá Czutor, utalva arra, hogy az előválasztás hivatalos videóklipjében olyan személyek tűnnek fel, mint Gálvölgyi János, Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hernádi Judit, Pogány Judit, Mérő László, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk.

Gálvölgyi Jánosnak nem tűnik fel, hogy ez a dal egy alaktalan giccs?”

– tette fel a kérdést az előválasztás dalával kapcsolatban Hont András.

A teljes adást alább tekintheti meg:

Nyitókép: atv.hu

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemá'! Amit ezek a l k o t n a k, az csak szuperprodukció lehet, nem lehet alaktalan giccs.

Igazad van, nem dőlhetünk hátra, mert akármilyen szánalmas a moslékkoalíció emberanyaga, mondanivalója, valós veszélyt jelentenek az országra.
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

"Valahol 100 és 150 ezer közötti érvényes aláírásról beszélünk. Ez nagyon kevés"

Nem rémlik, ez az aláírásgyűjtés hogyan zajlott... Voltak aláírópontok, vagy házhoz is mentek?

Galvolgyinek hogy tűnne fel a giccs, hiszen ő maga a giccs(finoman szólva).
A rendszerváltás hajnalán abból élt, hogy vakargatta magát alul. Az RTL meg hatalmas nevetéseket játszott alá.
Gálvölgyinek nagy része van a társadalom színvonalának csökkenésében.

Ez az egyetlen egy (!) kvk az utóbbi 3 hónapban, amely ellenzéki erősödésről szól. Horn Gábor cége ugyebár, azé a Horn Gáboré, aki egészen konkrétan az egyik legfőbb éceszgébere ennek a moslékos összefogáááásnak...

Amúgy a kérdésed jogos lenne - csak ugye éppen a moslékos jelöltek csináltak abból háziversenyt, hogy ki hány ajánlást gyűjtött össze (lásd pl. Dobrev 82 ezres bemondása).

Azt is látni kell, hogy több forrásból (például kifejezetten ballib forrásból) is tudjuk, hogy számos helyen gondot okozott még a 400 ajánlás összegyűjtése is akár a vidéken elvileg a szöveg szerint domináns Jobbik számára is... mindezt ugye a TÖBBES jelölés lehetősége mellett.

Nem az a baj, hogy hazudsz, hanem , hogy elhiszed, amit hazudsz.

Horn Gyula is hazudott, de tisztában volt a valósággal. Ti viszont becsukjátok a szemeteket és elmondjátok: Ha én nem látom, ő nem lát.

a fejedben lévő virtuális valóság már törvényi erőre emelte az előválasztást... Nem kell erről szót ejteni.

Engem inkább az érvénytelen aláírások érdekelnek, hogyan ellenőrizték, vajon? Mert nektek nincs választói adatbázisotok...


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés