Nem mennek a Fradi szurkolói a Leverkusen elleni meccsre az oltáshelyzet miatt

2021. szeptember 13. 20:44
A Fradi Tábor vezetője, Hamberger Ádám írta meg a hírt a Facebook-oldalán.

A Fradi szurkolók egymás irtánti szolidaritásból nem utaznak el Németországba, a Leverkusen stadionjába. Facebook-oldalán kifejtette, hogy a hír nagyon szomorú és végtelenül dühítő a számára, viszont mivel a jelenlegi német szabályok értelmében csak és kizárólag EU-s vakcinákkal lehet bemenni és a negatív PCR teszt sem megfelelő, így mivel a szurkolók nagy része nem tud kimenni, a Fradi Táborból így senki sem megy ki a mérkőzésre.

Elmondta, hogy „végtelenül szomorú, hogy

a nemzetközi politikai csatározások, a »nagy nyugati elfogadás« áldozatai a szurkolók lettek”.

Nyitókép: Szendrei Gábor Zsolt, azaz Szasza, a Zorall együttes énekese a Fradi indulóját énekli az FTC - dunaszerdahelyi DAC barátságos mérkőzés kezdete előtt Budapesten, a Groupama Arénában 2021. június 30-án.
MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te se fogsz senkinek hiányozni innen.
X

A Fradi több mint 30 UEFA meccset játszott az elmúlt három évben és egy fillér büntetést nem kapott "rasszista" megnyilvánulásokért, ami vicces is lenne,figyelembe véve a fekete/afrikai játékosok számát a csapatban. Mellesleg ezt épp a baloldali nácik szokták számon kérni rajtuk. Amúgy eddig 50 vendégszurkolói jegyet adtak el, nyilván fergeteges bíztatást fognak produkálni.

Nem vitatom,hogy ennek is szerepe van, de lássuk be, elég nehéz lerasszistázni egy 5-6 afrikaival kiálló csapatot fanatikusan buzdító szurkolótábort. Személyes tapasztalatom szerint a "Fradi csürhe" elég fegyelmezetten viselkedik, bár az angolok "sportdiplomáciája" láttán elmondható, hogy mindenkin lehet fogást találni.Ha jönnek ide Leverkusen szurkolók, a hazai hatóságok remélhetőleg ugyanúgy fogják vegzálni őket (többórás várakoztatás, rendőri felügyelet, stb.), mint a magyar szurkolókat Münchenben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés