A DK szerint Lázár János az agrárminiszteri posztra pályázik

2021. szeptember 13. 8:22
A párt úgy véli, egy szűk kör hercegi nagybirtokokat hozna létre.

„Lázár János, Mezőhegyes fura ura már most Nagy István helyére pályázhat” – mondta el Benedek Szilveszter, a DK agrárpolitikusa, országgyűlési képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson. Hozzátette: „Lázár János beszédet mondott a mezőhegyesi Tangazdaság évnyitóján, amelyben leplezetlenül arról beszélt, hogy néhány ember az egykori

hercegi nagybirtokok méretét is meghaladó birodalmáról fog szólni az általa kínált agrárpolitika,

a családi és társas vállalkozásoknak pedig nem marad más lehetősége, mint »integrálódni« ezekhez az oligarchákhoz. Ezen felül kényszerű szövetséget ajánlott a Magosznak és az Agrárkamarának.”   

„Orbánék Nagy István leváltásán dolgoznak”

A politikus úgy fogalmaz, a Demokratikus Koalíció szerint ezzel értelmet nyer Orbán Viktor pár hónappal ezelőtt a Nemzeti Ménesbirtokon tett látogatása. „Orbán, Lázár, Csányi és Mészáros a háttéreben valószínűleg már régóta Nagy István leváltásán és a családi és társas vállalkozások háttérbe szorításán dolgoztak. A 2022-től kormányzati szerepkörben lévő Demokratikus Koalíció nem fogja hagyni, hogy egy szűk kör hercegi nagybirtokokat hozzon létre.

Politikai csatározások helyett újból a béke szigete lesz az agrárium.

Ezen felül már most jelezzük, hogy nem fogjuk eltűrni, hogy a bukott fideszesek mesterségesen gerjesszenek majd feszültséget a kormányváltás után.”

(MTI-OS)

Kép forrása: A Telex YouTube-csatornája

   

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy igaz volt valamikor, csakhogy azóta a technológiai fejlődés olyan eszközöket hozott létre, amelyek gazdaságos alkalmazásához a kisgazdaságok kicsik, versenyezni meg nem képesek vele. Ezt maguk, a kisgazdaságok tulajdonosai is elmondják, neked, ha kikérdezed őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés