Kanyaró miatt Ramsteinben ragadtak Amerika afgán menekültjei

2021. szeptember 10. 22:17
Négy kanyarós megbetegedés miatt átmenetileg felfüggesztették az evakuált afgán állampolgárok elszállítását az Egyesült Államok németországi és katari légi támaszpontjáról – közölte pénteken Jen Psaki fehér házi szóvivő.

Az amerikai vám- és határőrség a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) ajánlására döntött a járatok leállításáról - derült ki egy amerikai kormánydokumentumból. Az Egyesült Államok a kimenekítetteket különböző vizsgálatoknak veti alá a két nagy tengerentúli légibázison és más létesítményekben, miután elszállították őket Kabulból. A járatok leállítása gondot jelent Washingtonnak, mivel a közel 10 ezer evakuált nagy része több mint tíz napja tartózkodik a ramsteini bázison. Németország ezt a határidőt szabta meg az Egyesült Államoknak arra, hogy tranzitállomásként felhasználja az országot.

(MTI)

Fotó: Olivier DOULIERY / POOL / AFP

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez van, ha egy ország a második világháború után 76 évvel még mindig megszállás alatt van. A tálibok ki tudták verni a jenki sereget a földjükről, a németeknek erre nulla az esélyük. Ahhoz géppuskákkal kellene vagy száz Breikviknek elindulnia országszerte a pártirodák, szerkesztőségek, stúdiók, egyetemi tanszékek, plusz banki vezetők otthonai felé. A vérfürdő után talán olyan vezetők emelkednének ki a tömegből, akikben a hazaszeretet valamennyi szikrája pislog. Biden meg levezényelné a kivonulást...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés