Az easyJet visszautasította a Wizz Air vételi ajánlatát

2021. szeptember 10. 14:01
A The Wall Street Journal szerint ez volt az első nyilvánosságra hozott kísérlet jelentős konszolidációra a járvány által sújtott légi közlekedésben.

A magyar Wizz Air Holdings felvásárlási szándékkal környékezte meg az Egyesült Királyságban működő easyJet légitársaságot – adta hírül megbízható forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal. A lap szerint ez volt az első nyilvánosságra hozott kísérlet jelentős konszolidációra a járvány által sújtott légi közlekedésben: az EasyJet csütörtökön nyilvánosságra hozta az ügyet, de nem nevezte meg az ajánlattevőt és azt mondta, az ajánlat alábecsülte a légitársaságot, míg a Wizz Air nem kívánt nyilatkozni.

A cikk szerint egy ilyen horderejű megállapodás jelentősen átrendezné Európa légi közlekedését. A lap kiemelte, hogy a budapesti székhelyű légitársaság fapadosként indult, elsősorban Kelet-Európára összpontosítva, de az elmúlt években gyorsan bővült és 2019 -ben új leányvállalatot kezdett működtetni Abu-Dzabiban, így a versenytársakkal szemben a Wizz Air kapacitása a múlt hónapban 3 százalékkal magasabb volt, mint 2019 augusztusában. 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Adják még azt óccóbért is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés