Publicus: Ellenzik a pécsiek a helyi LMBTQ-felvonulást

2021. szeptember 9. 15:32
Az MSZP-közeli intézet szerint tízből hat pécsi ellenzi, hogy a baranyai megyeszékhely ad otthont az első vidéki melegfelvonulásnak.

A pécsi önkormányzat megbízásából a Pécs Pride-ról készített reprezentatív közvélemény-kutatás eredménye alapján ellenzik a pécsiek a felvonulást. A Publicus Intézet 2021. július 29 – augusztus 03 közötti kutatásából kiderül: bár a város lakói alapvetően elfogadók a homoszexuálisokkal, hétköznapi helyzetekben más szexuális orientáltságúakkal találkozni nem jelent a többségnek problémát. 

Azonban a pécsiek a jog előtti egyenlőség kérdéseiben már megosztottak. Azt, hogy az azonos nemű párok élhessenek-e regisztrált élettársi viszonyban, a többség támogatja (55 százalék, 37 ellenében), ám azt, hogy köthessenek-e házasságot illetve fogadhassanak-e örökbe gyermeket enyhe többség ellenzi (45-51, 43-50).

Nem kedvelik a Pride-ot

A pécsiek többsége az évtizede megrendezésre kerülő Budapesti Pride-ot, a Pécsi Pride „anyarendezvényét” alapvetően inkább ellenszenvesnek tartja. Nagy az elutasítottsága a fővárosi rendezvénynek a kormánypárti és bizonytalan szavazók körében; az ellenzéki szavazóknak is csupán harmada számára szimpatikus.

Tízből hét válaszadó halott arról, hogy civil szervezetek idén nyáron Pécsre is szerveztek Pride-ot,.

A megkérdezettek többsége szerint (inkább) ártalmas a város megítélésének, hogy lesz ilyen felvonulás. Tízből hat válaszadó összeségében ellenzi, hogy idén Pécs belvárosában is legyen Pride.

Tízből hat megkérdezett szerint az a helyes, ha a város vezetése távol marad az eseménytől. A válaszadók kétharmada szerint inkább nem lenne helyes, ha a felvonulók mellé csatlakoznának a kormány melegellenes politikáját elutasító pártok tagjai vagy vezetői is.

A Publicus szerint ezen adatokból látszik, hogy Pécs lakossága meglehetősen megosztott a városban megrendezésre kerülő esemény kérdésében.

Nyitóképen: Felvonulók az idei Budapest Pride-on. Fotó: Trenka Attila

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ellenzik? Nem baj, azért lesz. Dúl a liberalfasizmus.

Ez a Pride-izé gusztustalan, taszító, felháborító: mint minden, ami természetellenes, de amit mégis rátukmálnának a normálisakra. A szervezőknek meg kellene érteniük, hogy nincs az a kommunikációs erő, ami képes lenne a hazugságot igazsággá maszkírozni. Olyan ez, mint a kommunista erőszak, de ami mégis megbukott, mert eleve téves-hibás volt.

Esküszöm nem értem!!!
Ilyen ruhában akarják azt megmutatni, hogy ugyanolyan emberek mint a heterók????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés