Joe Biden főtanácsadója is támogatta a vuhani víruslabor titkos kutatásait

2021. szeptember 8. 19:55
Anthony Fauci, az Egyesült Államok allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézetének (NIAID) igazgatója lemondását követelik republikánus politikusok a kínai Vuhan víruskutató laboratóriumának lehetséges amerikai támogatása miatt kirobbant botrány kapcsán – számolt be egy amerikai online portál.

A Daily Wire című internetes médium cikke szerint növekszik a nyomás Anthony Faucin, aki egyben Joe Biden amerikai elnök legfőbb egészségügyi tanácsadója is. A botrányt az Intercept című amerikai oknyomozó portál írása robbantotta ki. Az írás, dokumentumokra hivatkozva azt állítja, hogy az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH), amelyhez a Fauci irányította kutatóintézet is tartozik, korábban pénzügyileg támogatta a vuhani víruskutató intézet (WIV) különleges génsebészeti kutatásait, és hogy a vuhani laboratórium lehet a SARS-CoV-2 koronavírus által okozott COVID-19 világjárvány egyik lehetséges kiindulási pontja.    

2021 májusában Fauci amerikai szenátusi bizottsági meghallgatásán kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az amerikai NIH „sohasem támogatta pénzügyileg, és most sem támogatja a különleges génsebészeti kutatásokat a vuhani víruskutató intézetben”.    

Az Intercept oknyomozó portál azonban az információszabadságról szóló amerikai törvény (FOIA) által lehetővé tett hivatalos adatkikérés nyomán bizonyítékot talált arra, hogy az NIH

3,1 millió dolláros denevér-koronavírus kutatási ösztöndíjat nyújtott egy »EcoHealth Alliance« elnevezésű csoportnak,

amelyből a vuhani víruskutató intézet 599 ezer dollárt részben arra használt, hogy azonosítsa és génsebészeti úton megváltoztassa azokat a denevér-koronavírusokat, amelyek valószínűleg megfertőzhetik az embereket is”.    

A Daily Wire cikke idézte Richard Ebright professzort, a New Jersey állambeli New Brunswickban működő Rutgers Egyetem sejtbiológus szakértőjét, s aki szerint a fenti dokumentumok azt bizonyítják, hogy a 2014-es és 2019-es NIH-ösztöndíjak valóban ilyen különleges génsebészeti kutatásokat támogattak a vuhani laboratóriumban, mégpedig az EcoHealth Alliance csoporton keresztül.

Ebright szerint Fauci „nem mondott igazat” a szenátusi bizottsági meghallgatáson.    

A biológus megjegyezte: a dokumentumok szerinte azt bizonyítják, hogy az amerikai „támogatások elősegítették Vuhanban egy új, a  SARS-vírusok családjába tartozó koronavírus génsebészeti úton történt létrehozását”.    

Számos republikánus kongresszusi képviselő már a szenátusi meghallgatás után követelte, hogy teljes körű kongresszusi vizsgálat induljon, feltárandó minden olyan információt, amely az NIH és a Fauci vezette intézmény által a vuhani laboratóriumnak nyújtott kutatási támogatásokra vonatkozik. Jim Jordan ohiói, Ronny Jackson texasi és Josh Hawley missouri republikánus képviselő valódi válaszokat vagy egyenesen Anthony Fauci lemondását követelik, míg Rand Paul Kentucky állambeli republikánus szenátor hamis tanúzás miatt kezdeményezett szenátusi vizsgálatot Fauci ellen.

(MTI)

Fotó: STR / AFP

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU bizottság honlapján olvasható hogy a vakcinagyártóknál az EU 4,6 milliárd vakcinát kötött le. Ebből talán ki lehet következtetni, hogy mennyi adagot kell majd 1-2 éven belül beadni az EU tagállamok lakosságának.

Az EU bizottság honlapja: https://ec.europa.eu/info/live..

"Megnyugtatlak, Kínában is fel fog tűnni rövid időn belül ez a technológia."

Épp minapi hír (amit pl. Juszt és más ellenségi politikai aktivista a régi szidalmazására használ fel) hogy bejelentésük szerint a Sinopharm is mRNS vakcina mass production jára áll át hamarosan...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában