„Ez provokáció! Ennyi erővel nyilvános lefejezéseket is rendezhetnénk Újpest főterén!”

2021. szeptember 3. 17:06
A Jobbik képviselője is tiltakozik a IV. kerületi diákrendezvénybe bújtatott LMBTQ-érzékenyítés és az ott fellépő keresztényellenes előadók ellen.

Mi is beszámoltunk róla a napokban, hogy a momentumos Déri Tibor vezette újpesti önkormányzat milliós összeggel és ingyenes közterület-használati jog rendelkezésre bocsátásával támogatja a DiákFeszt nevű rendezvényt. A neve alapján ártatlannak tűnő eseményen azonban többek közt LMBTQ-érzékenyítésről, kábítószer- és alkoholproblémákról lesz szó, és fellép többek között a beszédes Dj Gyóntatófülke fantázianéven futó, keresztényellenes szövegeivel és posztjaival mérsékelt ismertséget szerző formáció is.

Dj Gyóntatófülke bejegyzései

A Mandinert ezzel kapcsolatban felkereste Szabó Balázs, a Jobbik újpesti önkormányzati képviselője, hogy tiltakozását fejezze ki a rendezvény ellen. Ő volt az a jobbikos politikus, aki etikai eljárást kezdeményezett a Pride-on a DK-s Niedermüller Péterrel együtt vonuló párttársa ellen. (Az ügynek végül a párton belül nem lett semmilyen következménye.)

„Tisztában voltunk vele, hogy megrendezik a Diákfesztivált, de az esemény részletes programjáról mindössze három nappal a kezdete előtt, augusztus 31-én értesültünk. A diákrendezvények, amelyeknek nagy hagyománya van Újpesten, úgy gondolom, nagyon jó kezdeményezések. Már amennyiben nem olyan programokkal vannak tele, amelyek a többségi társadalmat szándékos módon provokálják, mint ahogy ezen a rendezvényen is várható!” – fogalmazott.

Szabó Balázs szerint

a DiákFeszt fent említett előadói és programjai az újpesti emberekben ellenérzést szülnek, a szervezők szándékainak megfelelően óriási a felháborodás az újpestiek körében.

Elmondta azt is, hogy a 2019-es önkormányzati választáson elért ellenzéki győzelmet követően a pártok között hallgatólagos megállapodás született arról, hogy az LMBTQ-témát a helyi politikába nem viszik be; nem adnak helyt ilyen rendezvényeknek, nem tűzik ki az LMBTQ-zászlót, és nem jelenítik meg az efféle ideológiát az oktatási és egyéb intézményekben. Felidézte, hogy a képviselőtestület egyhangúan elutasította, hogy a nagy botrányt kavart, a Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyv ne kerülhessen be az óvodákba és iskolákba a kerületben.

Szabó kiemelte: a mostani, LMBTQ-tematikájú rendezvény, mely

Újpest város történelmének első homoszexualitást propagáló rendezvénye, ezt az értékes politikai megállapodást rúgja fel, megbontva a kialakult kényes egyensúlyt.

Karácsony kirúgott embere, az ateista aktivista Békés Gáspár szervezi a fesztivált

A képviselők tehát nem tudtak sem a programról, sem arról, milyen támogatást nyújt az önkormányzat a rendezvényt szervező Fenntartható Demokráciáért egyesületnek, amelyet a Magyar Ateista Társaság tagja, Békés Gáspár vezet.

Az említett aktivista korábban azzal szerzett kétes hírnevet magának, hogy egy ateista blogon a gyerekek megkeresztelésének betiltása mellett érvelt, valamint az LMBTQ-zászló színeivel akarta kivilágítani a Gellért-hegyen található keresztet. Előbbi ügy miatt eltávolították a városházáról, ahol Karácsony Gergely stábjában dolgozott. Emellett korábban vezető tagja volt a Független Diákparlament elnevezésű szervezetnek.

Úgy tűnik, Karácsony Gergelyék hiába bocsátották el a városházáról ezt az embert, visszatért, és közpénzek millióiból gazdálkodva folytatja a keresztényellenes tevékenységét! – mondta Szabó Balázs. A politikus hozzátette, hogy

amennyiben tudták volna, hogy a diákrendezvény ilyen „LMBTQ-árukapcsolással” érkezik, és bújtatott érzékenyítésre használják fel, bármilyen önkormányzati támogatást elleneztek volna.

DJ Gyóntatófülke

„Ugyancsak problémás a DJ Gyóntatófülke nevű formáció, amely rendszeresen kereszténységet, Jézust gyalázó posztokkal és szövegekkel provokál” – fogalmazott a Jobbik politikusa, hozzátéve, hogy a fő érv az előadó meghívása mellett az volt, hogy a kétfős csapatot rengetegen követik a videómegosztókon.

„Lehetséges, hogy ezt az előadót nagyon sokan követik a közösségi oldalakon, de ez nehogy már érv legyen a szerepeltetése mellett. Az Iszlám Állam kivégzésekről készült felvételeit is milliók nézik meg; ennyi erővel rendezzünk lefejezéseket Újpest főterén, biztos nagyon sok fiatal eljönne azt is megnézni!” – kommentálta ironikusan a helyzetet a politikus. 

Dj Gyóntatófülke egyik szerzeménye:

(A formáció bejegyzéseit ezen a Facebook-oldalon lehet kedvelni, kommentálni, esetleg jelenteni ízlés szerint.)

Kiemelte, szimbolikus jelentősége van annak annak is, hogy a Magyarország államalapítójáról, Szent István királyról elnevezett téren tartják ezt a rendezvényt, a katolikus és a református templom tőszomszédságában. Szabó Balázs szerint

egyértelmű provokáció az is, hogy a péntek esti mise idején lesznek ezek a rendezvények,

többek közt az említett dj-formáció is aznap este lép fel. 

„Úgy tudom, a törvény szerint ilyen rendezvényeket nem lehet templomok, egyházi intézmények kétszáz méteres körzetén belül tartani. Úgy tűnik, ezzel sem a polgármester, sem a szervezők nincsenek tisztában!” – jegyezte meg a jobbikos politikus. Mint elmondta, információi szerint

az egyházak helyi képviselői is ellenzik a rendezvény megtartását, ráadásul őket az eddigi gyakorlattal szemben nem is értesítették a fesztiválról,

ezért tiltakozó levelet is küldtek Déri Tibornak. 

A politikus hozzátette, a DiákFeszt egyes programjai esetében nagy a veszélye, hogy a közelmúltban módosított gyermekvédelmi törvényt is sértik. Szabó Balázs szerint egyébként Újpesten kifejezetten színvonalas rendezvényeket szoktak szervezni a helyi önkormányzat kulturális ágazatának munkatársai – ilyen volt a múlt heti városnapok, illetve a jövő heti borfesztivál is magas színvonalú lesz.

A fesztivál az önkormányzat csütörtöki testületi ülésén szintén heves vitát váltott ki. Szabó Balázs arra tett ugyanis előterjesztést, hogy a szervezők álljanak el a két problémás program megszervezésétől, ellenkező esetben a város vonja meg az anyagi támogatást a rendezvénytől. A javaslatot a Jobbik két képviselője, Szabó Balázs és Czigler László alpolgármester, valamint a Fidesz képviselői támogatták, míg a balliberális pártok elutasították, így ma délután megtartják az LMBTQ-rendezvényt és DJ Gyóntatófülke koncertjét Újpest főterén. 

Frissítés: Cikkünk korábbi változatában tévesen állítottuk, hogy a Független Diákparlament elnevezésű szervezetet Soros György támogatta volna. Erre vonatkozóan korábban több feltételezés megjelent, a szervezet képviselője azonban visszautasítja, hogy bármilyen támogatást kaptak volna a milliárdostól, a Nyílt Társadalom Alapítványtól, vagy bármilyen hozzá köthető civil alaptól.

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a vicces, hogy miközben a jobboldal értékeit támadják folyamatosan, próbálják nevetségessé tenni, aközben meg saját bálványokat próbálnak ácsolni maguknak, amiknek aztán a már a kritikával illetése is egyenlő a paradicsomból való kiűzetéssel. Transzizék, négerek kritizálása, pláne gúnyt űzése a libertáliboknál a blaszfémiával egyenértékű. Látjuk, mi zajlik a magyar-angol meccs kapcsán, hogyan őrjöngenek, hogy próbálják egymást letaposva véresre nyalni a négerek seggét.

Szóval a jobboldalnak is rendelkezésére áll ez a fegyver. Haverjaimmal nemrég a transzformersz kifejezést kezdtük használni a transzszexuálisokra, és már sikerült nem egy vérzőszívű liberálist vérig sérteni vele. :D

Szabó Balázsék, "amennyiben tudták volna, hogy a diákrendezvény ilyen „LMBTQ-árukapcsolással” érkezik, és bújtatott érzékenyítésre használják fel, bármilyen önkormányzati támogatást elleneztek volna."
Öcsi, ha ti hatalmat kapnátok, Magyarországot nem három év, de HÁROM HÓNAP ALATT A SOROS-SPEKULÁNSOK NULLÁRA LEÉRZÉKENYÍTENÉK.
Intellektuális, de főként Ft-értelemben.

Nem véletlen az LMBTQ lobbi egyházellenessége: jól tudják, hogy bűnös-obszcén relativista viselt dolgaik az abszolút Lét / Isten / színe előtt romokban hevernek. Ezért gúnyolódnak az istenhiten.

Már régóta mondom, a kormánynak be kellene tiltania a szarevést, és akkor nézhetnénk, ahogy ugyanezek csakazértis két pofára zabálnák a szart, úgy állva bosszút Orbánon. :))

Zsidóként egyetértek Veled, ezek a zsidóság érték nélküli legalját jelenítik meg.

Elmondom mi az, hogy élettapasztalat.

Van mondjuk az X-sör, amit fiatalkori hosszas kísérletezés után
kitüntetett figyelmbe részesítek. Van az Y és a Z sör is, ezeket is nagyon
szeretem. Korábban néha-néha választottam mást is, mintegy
megerősítve magamban az XYZ sörök kiválóságát. Szóval, csak olyan
kontrollvizsgálatként néha-néha ittam mást. Mindig, újra és újra
megállapítottam, hogy kár eltérni attól, amit korábban, hosszas és
kitartó munkával megállapítottam.

És most jön az élettapasztalat: 10-15 éve már nem kísérletezem. Ha
nincs XYZ, akkor iszom fröccsöt és nem egy másik sört.

A budapesti polgárok 2 éve belekóstoltak egy másik sörbe, mert elég
sokan nem hittek korábbi tapasztalataiknak, sőt jöttek ifjak is, akik
még nem ittak elég sokfajta sört ahhoz, hogy tudják mi a jó. Kívánom
nekik, hogy jövő áprilisig érjék el a bölcsesség korát. Úgy látom a
városvezetés ebben komoly segítséget nyújt nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés