Mégsem indul etikai eljárás a Pride-ra kilátogató jobbikos ellen

2021. július 28. 22:19

A politikus ellen valóban kezdeményeztek eljárást párttársai, a Jobbik azonban közölte, nem indítják meg.

2021. július 28. 22:19
null

Csütörtökön reggel beszámoltunk róla, hogy etikai eljárást kezdeményeztek a Jobbikban a Pride-ra kilátogató politikusuk, Bereczki Miklós ellen. Cikkünkben – mint utóbb kiderült – tévesen állítottuk, hogy etikai vizsgálat indul a pártban Bereczkivel szemben.

 Tény, hogy Bereczkivel szemben a Jobbik két tagja etikai vizsgálatot kezdeményezett, azonban

a Jobbik azóta az Index megkeresésére közleményben tudatta: nem indítanak etikai vizsgálatot Bereczki Miklós ellen.

A párt a közleményében úgy fogalmazott: „a Jobbik nem vett részt Pride-on, ugyanakkor nem szól bele abba, hogy tagjai magánemberként milyen rendezvényeken vesznek részt. A Jobbik egy valódi néppárt, nem pedig a Fidesz, ahol 30 évig tudatosan titkolják valakinek a szexuális irányultságát, hogy aztán egy brüsszeli ereszen menekülve kerüljön a nyilvánosság elé.”

A döntés azért lehet meglepő, mert korábban a vasarnap.hu megkereste Staudt Gábort, a Jobbik etikai bizottságának elnökét az eljárással kapcsolatban.

Staudt elmondta, hogy a bizottság minden beérkező panasszal kapcsolatban lefolytatja a vizsgálatot, így Bereczki Miklós esete sem képez kivételt.

Staudt hozzátette, hogy amennyiben a fegyelmi vétség gyanúja beigazolódik, úgy Bereczkit az alapszabályban foglaltak szerint szankcionálni fogják.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. július 29. 15:42
Fletó odadzólt, ennyi!
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 29. 09:35
Micsoda meglepetés!
Trüpéma
2021. július 29. 08:09
Érezzétek csak jól magatokat továbbra is! Nélkülünk. Vihetitek az összes jobbikos politikust, villalakót (többféle), a jogállami emigrációt, celebeket, jogfantasztákat.
B_kanya
2021. július 29. 07:55
Ez már nem a kereszteket állító, a homokzsákokat pakoló párt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!