A tálibok visszafogadják az Európából kitoloncolt afgánokat

2021. augusztus 30. 21:32
A radikális iszlamista tálibok visszafogadnák az Európában elutasított afgán menedékkérőket, akiket azután bíróság elé állítanának – közölte hétfőn a Kronen Zeitung című osztrák lap Zabihullah Mudzsahidra tálib szóvivőre hivatkozva.

„Igen. Bíróság elé állítjuk őket. Törvényszéknek kell majd döntenie sorsukról” – válaszolt Mudzsahid arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a tálibok visszafogadják-e a Németországban, illetve Ausztriában elutasított menedékérőket, valamint azokat, akik bűncselekményt követtek el ezekben az országokban.    

Mudzsahid nem fejtette ki, miért kellene az érintetteket bíróság elé állítani, vagy milyen ítéletre számíthatnak.    

A tálibok szóvivője ismételten megfogadta, hogy tiszteletben fogják tartani a nők jogait az iszlám törvénykezés (saría) keretén belül. „Biztosítani fogjuk a nők iszlám által szavatolt jogait, elősegítjük oktatásukat és megteremtjük munkájuk feltételeit. Ezen dolgozunk” – hangsúlyozta Mudzsahid.    

Ausztria konzervatív kormánya szigorú bevándorlási politikát folytat az afgán menedékkérőkkel szemben.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter  eleinte azt szorgalmazta, hogy folytatni kell az elutasított menedékkérők visszaküldését Afganisztánba, amíg lehetséges. Időközben elismerte, hogy ez már nem lehetséges, de „kitoloncolási központokat” szeretne az Afganisztánnal szomszédos államokban.

(MTI)

Fotó: Hoshang HASHIMI / AFP

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyan már... A svédek épp most hozták vissza az Afganisztánban éppen a nyaralásukat töltő, Svédországban menedékstátuszt és bőkezű pénzügyi ellátást kapó afgánjaik mellett az egy éve Afganisztánba nagy nehezen deportált köztörvényes menekültstátuszuktól megfosztott afgán-vikingeket!

Senki sem lehet olyan ostoba, hogy elhiszi, a feslett nyugat majd a biztos halálba, csonkolásra deportálja a náluk élő pedofil-gyilkos-erőszakoló afgánjaikat.

Magyar politikusokat és lölőket küldhetünk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés