Szombathelyi megyéspüspök: Nem szabad elhomályosítani a család fogalmát

2021. augusztus 29. 14:40
Székely János, szombathelyi megyés püspök a Vaol.hu-nak adott, az LMBTQ-mozgalomról, a gyermeknevelésről és a család fontosságáról szóló interjút.

Székely Jánossal, a szombathelyi megyés püspökkel készített interjút a Vaol.hu. A püspök elmondta, hogy nem szabad elhomályosítani a család fogalmát, mivel az a társadalom működésének alapja, és ha elmosódik a jelentése, akkor eredeti funkcióját sem fogja beölteni, a társadalom pedig lassan elsorvad.

Kifejtette továbbá, hogy „eljutottunk odáig, hogy egy híres tudóst azért büntettek meg, mert azt merte leírni, hogy az azonos neműek között a szexuális kapcsolat nem természetes.

Benedek pápa ezt nevezte a tolerancia diktatúrájának”.

A portál kérdésére válaszolva, hogy miért érezte fontosnak a család körüli vitában állásfoglalást tenni, a püspök az elmúlt időszakban történt eseteket hozott fel példaként. Felidézte, hogy az Amerikai Egyesült Államokban azért perelt be egy azonos nemű pár egy cukrászt,

mert nem volt hajlandó olyan tortát sütni a pár esküvőjére, amelyen két férfi van. 

A püspök szerint a nyugati világban teret hódító genderideológia nyomás alá helyezi a többségi társadalmat és arra törekszik, hogy mindent a saját szemléletével árasszon el. Nem azt kérik, hogy a nemi vonzalma miatt senkit ne érjen megvetés és hátrányos megkülönböztetés –­ mutatott rá, majd hozzátette: ezzel a keresztény gondolkodás teljesen egyetért, és ha a múltban voltak az egyház vagy a társadalom részérül az azonos neműek iránt vonzódókkal szemben jogsértések és bűnök,

akkor őszintén kéri a bocsánatukat.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lássuk, ki hogyan értelmezi a család fogalmát. És kik vannak többen. Mert attól függ minden -tetszik vagy nem neked.

A Szentháromság - az Atya Jézus által a Szentlélekben - már közölte, kinyilatkoztatta, mi a család. Bárki, aki eltekint az Abszolút és Élő Isten lététől, bármit - családot, nem identitást, haza fogalmát stb - úgy értelmez, ahogy akar. Egy dolga azért volna: hogy belássa, az önkényes definíciói elvontak, tetszőlegesen konstruáltak, s ezért biztosan nem kötelezőek. Tehát legyenek szívesek elismerni a kritizálhatóságukat, s ne jajveszékeljenek "homofóbiáról", meg diszkriminációról.

Családban éltem, ott nőttem fel, tudom mi a család, temérdek tapasztalatom van róla! Másrészt, a papok fontos feladata, hogy filozófiai és teológiai tanítást adjanak / a családról is /.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés