Gyurcsány: Szakembereink készítik annak a forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás

2021. augusztus 27. 11:16
Utcai harcokat vizionál egy 2022-es baloldali győzelem esetére a volt miniszterelnök.

„2002-ben is volt hídfoglalás, 2006 után egy dolgot biztosan elveszített a mi oldalunk, a naivitását és a jóhiszeműségét a Fidesszel szemben. Készülnek azok a forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitást megőrizhetjük. Önmagában a kormányváltásnak nincs büntetőjogi következménye. Ám a kormányváltás után egy sor dologra rá kell nézni”nyilatkozta a szeged.hu-nak Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök szerint „ha egy politikai oldal önmagát a hazával azonosítja, akkor ezzel megágyaz annak, hogy vereség esetén legitimálja az új hatalommal szembeni fellépést. Ez valójában már megtörtént”. Úgy véli, hogy „ez a legnagyobb veszély”.

Gyurcsány hozzátette: „Az ország érdeke, hogy békés úton történjen meg a hatalomátadás. Egyben ez a demokratikus alkotmányosság egyik sarkköve. A Fidesz táborának egy része eddig kétszer mutatta meg, hogy a vázolt esetben nagyon nehezen nyeli le a békát”.

Az újságíró felvetésére a DK elmondta: készülnek arra, hogy nem lenne békés hatalomátadás. „Nyilván nem mondhatjuk meg most, hogyan készülünk arra az esetre, ha nem így történnek a dolgok. Szakembereink készítik annak a politikai, közbiztonsági és jogi forgatókönyvét, ha nem békés lenne a hatalomváltás” – jelentette ki Gyurcsány.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 422 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadd gratuláljak ismét az összes LMP-, Momentum- és főleg ún. Jobbik-szavazónak!

Igen, megcsináltátok!

Mégis bevetik az ÁVH-t, amiről azt hazudták, hogy már nincsen.
A pufajkákkal mi lesz? A Föld felmelegedése miatt megsültök majd benne. Vagy azért van az egész klímaharc, hogy ilyen veszély ne legyen?

Fegyenc itt is szuggerálja a győzelműket, mely a többségnek hála, soha nem fog bekövetkezni. Fegyenc stílusát ismerve, épp fordítva, arra készülnek, hogy a vereségük után miként tudnának kavarodást szítani.

"szakembereink készítik az erőszakos hatalomátvétel forgatókönyvét"

Mindig is vágyott Gyurcsány polgárháborúra!

Cigány gyilkosságok és 2006!

Mindig azzal vádolják az ellenfelet, amit ők követnek el!

"...ha nem békés lenne a hatalomváltás" - vagy inkább '...hogy ne békés legyen a hatalomváltás'.

puccsot keszitesz elo, te gane ?
vagy majd mesz turnezni mint a belorusz luvnya hogy igazabol te nyertel 80%kal?

NEM lesz többé szabad választás Magyarországon, ha a moslék bármilyen kicsi többséggel, de megnyeri a 2022-est.
Ez egy ilyen nyilatkozat után egészen egyértelmű. A Nyugat, mindenféle szervével és testületével ki fog állni Gyurcsányék mellett. Minden fillér többlet számít, amit a moslék győzelme után ki lehet innen vinni. A 4 Orbán kormány visszasírt aranykor lenne.
Reménykedjünk, h. nem fog menni nekik, bár a közvélemény kutatási adatok riasztóak.

Ha belegondolok, h. az Orvosi Kamara égisze alatt kötött megállapodás, melynek keretei között az orvosok pályájuk fontosságának, presztizsének közel megfelelő fizetést kaphattak, milyen mélységes és általános elégedetlenséget szült a műtétekre specializált orvosok körében, elszomorodom. Ahogy a választások közelednek, egyes vezetők szabadon dönthetnek úgy, h. minél rosszabb, annál jobb, mert elégedetlenséget szül, ami a moslék malmára hajtja a vizet. Volt már ilyen 2002 előtt az állami fenntartású szektorokban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés