Halálos robbanássorozat rázott meg egy kazah katonai bázist

2021. augusztus 26. 19:39
Legalább 60 ember sérült meg csütörtökön a kazahsztáni Zsambil megye egyik katonai körletében bekövetkezett robbanásokban – közölte a megyei önkormányzat sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a sérülteket a megyeszékhelyre, Taraz városának kórházába szállították. A sérültek közül tizenegyen katonák. Nem sokkal korábban még csak 32 sérültről lehetett tudni.    

A robbanások előtt tűz ütött ki a létesítmény területén lévő egyik hadianyagraktárban, ahol a többi között utászalakulatok robbanószereit tárolták”

– ismertette Ruszlan Spekbajev védelmi miniszter-helyettes. A lángokat a híradás idején még nem sikerült megfékezni. Eddig összesen hat robbanást számoltak. A hatóságok lezárták a forgalom elől az érintett térségbe vezető egyik főutat és vasútvonalat, és megkezdték az alig egy kilométerre lévő, 250 lakosú Kajnar település evakuálását.

Kiürítik emellett Bazarbaj, Us-Bulak és Zsanaturmisz településeket is.

Tűzoltók és mentősök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A történtekről készült felvételeken látható volt, hogy a robbanás egy főútvonal közelében történt, amely Tarazt köti össze az ország legnagyobb városával, Almatival. A zsambili katonai körletbe utazott a kazah védelmi miniszter, a rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője és a belügyminiszter helyettese.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés