Használt villamosokra írt ki tendert a BKV

2021. augusztus 25. 7:14
Az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezik.

Közbeszerzési felhívást tett közzé a BKV Zrt. 35 darab használt, alacsony padlós villamos beszerzésére – írta a Világgazdaság a szerdai lapszámában. A kiírás szerint az év végéig egy, a jövő év folyamán 14, 2025. január 1. és 2026. december 31. között pedig 20 darab jármű beszerzését tervezi a közlekedési társaság. A közbeszerzést a BKV felhívással induló tárgyalásos eljárásként folytatja le.    

Az ajánlati felhívásban az szerepel, hogy a BKV a megkötendő szerződést a Fővárosi Önkormányzat döntése alapján biztosított forrásból tervezi finanszírozni, a tervezett költség ugyanakkor nem szerepel benne. A Világgazdaság szerint a korábbi információk alapján nyolcmilliárd forintot megközelítő összeg valószínűsíthető. A lap emlékeztet, hogy

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábban használt német villamosok beszerzését javasolta a fővárosnak,

előterjesztése szerint 35 darab, Frankfurtban a használatból fokozatosan kivonni tervezett jármű érkezhet a budapesti villamoshálózatba mintegy 7,7 milliárd forintért. A megvásárolandó villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak.

(MTI)

Kép forrása: Youtube-videó

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a feladatot nagyrészt áttolta a következő főpolgármesterre.
Ez a Gyurcsányi ötlete lehetett. Ő hagyott ilyen hiteleket az utána jövő polgári kormányra.

Egy kicsit utánakapartam. Azokat a közel 50 éves Ganzokat akarják lecserélni, amikkel én még a BME-re jártam először, mint hallgató, aztán mint oktató. Ezek az "újak" ( 25-30 év) rövid, keskeny példányok, lehet hogy az élesebb kanyarokat ( Gellért tér) ezek még beveszik, a CAF-ok már nem.
( Múltkor láttam CAF-ot kisiklani a Honvéd Stadion felé az Ady Endre úton.) Elképzelhető, hogy ezek vagy 10 évig még kihúzzák, a hőség ugyis a buszokon rémes igazán.

Innen látszik, hogy régen ültem a budai oldalon futó villamoson. Ha a CAF beveszi a híd alatti kanyargó részt, akkor simán átmegy a Gellért téren is. Megnéztem, azt az alagutat épp a CAF miatt öt éve átépítették. Bennem még a régi maradt meg és nem tudtam elképzelni azt, hogy abban a teljesen szűk, kanyargó keresztmetszetben egy modern villamos elférne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés