Tömegesen kellene felvennünk a menekülteket

2021. augusztus 24. 11:32

Maximilian Popp
Der Spiegel
Európa politikusai régi-régi javaslatokat hajtogatnak, amik már korábbi válságok során sem működtek.

„Angela Merkel kancellár »tragédiáról« beszél. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök a kabuli képeket »a politikai nyugat szégyenének« nevezte.

A fundamentalista-vallásos tálibok afganisztáni hatalomátvétele minden politikai tábort szíven ütött. De mégsem eléggé ahhoz, hogy az EU-s országok erőt vegyenek magukon, és tényleg segítsenek az afgán menedékkérőkön.

Kanada és az egykori EU-tag Nagy-Britannia a múlt héten a többiek előtt járva több ezer menedékkérőnek biztosított befogadást. Az európaiak úgy reagálnak az afgán katasztrófára, ahogy az elmúlt években szinte mindig, ha a menekültpolitika szóba került: sumákolnak.

A 2015-ös úgynevezett menekültválság óta, amikor több mint egymillió közel-keleti menekült jutott be az EU-ba, egy konszenzus alakult ki a kontinensen, miszerint a menekülteket távol kell tartani Európától – szükség esetén erőszakkal.

Európa állam- és kormányfői annyira nem akarnak felelősséget vállalni a bajban lévő emberekért, hogy még az afgán kislányok és nők válsága, a kétségbeesésükben repülőgépekre mászó emberekről készült képek sem képesek megrengetni. Ehelyett Európa politikusai régi-régi javaslatokat hajtogatnak, amik már korábbi válságok során sem működtek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Libsi csúsztatás a nők és gyerekek. Tehát azért, mert bejárja a világsajtót pár fotó afgán nőkről és gyerekekről, engedjük be tízezrével a muszlim férfiakat?

Úgy érzem, a visszavonulás előtt álló Merkelre bízták azt, hogy kimondja azt, amit az emberek hallani szeretnének, a regnálók pedig mondják azt, amit helyette kapni fognak.
Maximilian Popp meg csinálja azt, amihez a baloldal ért: "jóemberkedik" ((C) Jeszenszky), igyekszik az érzelmekre hatni, de akkor tegye mellé a világ többi részein törzsi háborúkban, vízhiányban, egyéb okok miatt veszélyeztetett embereket is, (mert ugye miért kivételezne a több életveszélyben lévő ember kárára), ez lehet mondjuk olyan évi 10-20 millió ember (évről-évre egyre több) és tegyen mellé egy gazdasági, szociológiai tanulmányt, hogy hogyan képes ennyi emberről gondoskodni úgy az Európai Unió úgy, hogy közben nem omlik össze.
Sok sikert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés