A judapestező Bíró utódja már megbízható gyurcsányista

2021. augusztus 16. 10:00
A jobbikos Bíró László helyett az MSZP által javasolt Jézsó Gábor mérkőzhet meg a fideszes Koncz Zsófiával a mandátumért a borsodi választókerületben.

Megírtuk: vasárnap végül visszalépett a jobbikos Bíró László az előválasztás első fordulója előtt a borsodi 6-os választókerületben.

Jézsó volt az esélytelen...

Az ország a tavaly októberi időközi választáson ismerte meg a „judapestező” Bíró nevét, aki annak ellenére, hogy a teljes ellenzék felsorakozott mögötte, kikapott a fideszes a fideszes Koncz Zsófiától a Tiszaújvárost és Szerencset magában foglaló körzetben. Mint korábbi cikkünkben rámutattunk, a vereség ellenére egyáltalán nem tűnt ördögtől való ötletnek újra őt jelölni, hiszen a begyűjtött 46 százaléka azt mutatta, a baloldali szavazók is hajlandóak voltak rá adni a voksukat.

Sőt, a körzetet és a Bíró vs. Jézsó párharcot bemutató cikkünkben – egy informátorunk nyomán – rámutattunk: „A szocialisták sem gondolják komolyan, hogy Jézsó megverheti Bírót, hiszen ő a választókerület nagyobb részében, Hegyalján egyértelműen hatalmas fölényben van, az MSZP-s politikus csak Tiszaújvárosban és a környékén számíthat jelentősebb számú szavazatra. Jézsó tehát egyértelműen a balek szerepét játssza el ebben a tragikomédiában.

... mégis ő indulhat

Nagyot fordult tehát a világ, Bíró visszalépésével szinte biztosan a „balek” Jézsó fog megmérkőzni jövő áprilisban Koncz Zsófiával a mandátumért.

De mi állhat ennek az egésznek a hátterében?

Biztosat nem tudunk, de az tény, hogy Bírónak számos Gyurcsány-ellenes véleménye volt, amit a szerkesztőségünk a visszalépés után megszerzett, és amiket közzé is tettünk.

A mozaik másik oldalát kiegészítendő, megnéztük Jézsó Gábor múltját is, és lám, csupa Gyurcsány-párti posztra bukkantunk, melyeket alább be is mutatunk. Mindenesetre a visszalép(tet)ésben aligha a korábbi antiszemita kijelentések jelenthették a fő mozgatórugót, hiszen ilyen alapon ezt már tavaly meg kellett volna tennie Bíró Lászlónak. Lehetséges, hogy nagyobb szerepe volt a dolgok alakulásában az immár főszerepbe kerülő DK-elnökhöz való viszonyulásnak.

Itt például a volt miniszterelnök ellen folyó „koncepciós eljárás” miatt tiltakozik:

Fotó: Facebook

***

Fotó: Facebook

***

Fotó: Facebook

***

Fotó: Facebook

Nyitókép: Bal oldalon Jézsó Gábor, középen, hátul Molnár István alpolgármester, jobb oldalon Bíró László a Legyen Szederkény vendége programon; a fotó a tavalyi időközi parlamenti választás előtt készült, Facebook)

 

 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez is azt bizonyítja, hogy működik a gyurcsányi szalámitaktika.
2022 után a hat pártból csak kettő marad talpon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés