Biden kivonta az erőket Afganisztánból

2021. augusztus 14. 9:18

Németh Balázs
Facebook
Az ország 85 százaléka már a tálibok kezén van. Ilyen amatőr az egész „fejlett” világ?

„Lehet ennyire amatőr Amerika és az egész »fejlett« világ? Tavasszal bejelentette Joe Biden amerikai elnök, hogy 20 év után kivonják a katonáikat Afganisztánból. Velük együtt a többi NATO tagállam is hazavitte/viszi a katonáit. Májusban meg is kezdődött a nemzetközi erők kivonása. Alig három hónap telt el azóta, és már Afganisztán 85 százaléka az ellenség, a szélsőséges tálibok kezében van. Akik ellen 20 évig harcoltak a most hazahívott katonák (és elődeik)…

Az utóbbi napokban hirtelen bepánikolt mindenki. Az ENSZ főtitkára, a NATO főtitkára, az amerikai elnök, az európai vezetők. Sírós szemmel nyilatkoznak, hogy »jaj, mi lesz!«, »ejnye-bejnye tálibok!«, »nem gondoltuk volna, hogy ilyen gyenge az afgán hadsereg«. Közben pánikszerűen menekítik ki a saját állampolgáraikat Afganisztánból. Azt tudni kell, hogy a tálibok nem ismernek tréfát. Ahol átveszik az uralmat, ott a tolvajok kezét levágják, a nők csak külön engedéllyel mehetnek ki az utcára, a melegeket megkövezik. Hosszan lehetne még sorolni az iszlám törvénykezés, a saría kedvelt módszereit.

Ilyen őrültek kezébe kerülhet egy egész ország napokon, vagy néhány héten belül. Valóban ennyit tudnak a világ vezetői? Ezt nem lehetett előre látni? Ha nem tudták, hogy ez lesz, az baj. Ha tudták, de nem érdekli őket az afgán civilek élete, az még nagyobb baj.  Az meg aggasztó, hogy ilyen politikusok vezetésével kellene legyőzni a világjárványt és felvenni a harcot a klímaváltozás vagy akár az illegális népvándorlás ellen…”

Fotó: MTI

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar katonák nem voltak ott vinni a demokrácia fáklyáját a táliboknak?
Az miért volt, ha szabadna tudnom?

"Az oroszok már negyven évvel ezelőtt"
Ne hülyéskedj. Már 1830 óta játsszák a Nagy Játékot:
"The Great Game" was a political and diplomatic confrontation that existed for most of the 19th century and beginning of the 20th century between the British Empire and the Russian Empire, over Afghanistan and neighbouring territories" (Wiki)

Szerintem jönnének szívesen. De eddig mintha az lett volna a pártvonal, hogy ne jöjjenek. Változás van?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés