Vágó István: „Komplikált kérdés”, hogy mennyire újult meg a Jobbik

2021. augusztus 05. 11:21

Arra nem tudott válaszolni, hogy a pár éve még a zsidók kiszorításáról ábrándozó Tóth Péter helyett miért nem a momentumos jelölt mögé állt be a DK.

2021. augusztus 05. 11:21
null

Vágó István Lendvai Ildikóval együtt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégei voltak. A műsorban szóba került a Jobbik szegedi jelöltje, Tóth Péter is. Emlékezetes: ő az, aki többek között Facebook-oldalán nyilvánosan követelt fajvédelmet, megszüntette volna Szlovákiát, és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette.

Lendvai Ildikó „tragikus” döntésnek tartja, hogy az MSZP-n és a Momentumon kívül Tóth Pétert támogatják az ellenzéki pártok. Vágó István a műsorban erre úgy reagált: „általánosságban úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok számára a mai Jobbik kevésbé veszélyes, mint a mai Fidesz”. Rögtön utána azonban hozzátette:

Ez egy komplikált kérdés, hogy mennyire régi, mennyire új a Jobbik”.

Vágó István úgy vélekedett a műsorban, hogy az ellenzéknek még mindig inkább a Jobbikkal kell összefognia az ellenzéknek, mint hogy a Fidesz maradjon. A műsorvezető azonban felvetette, hogy a kérdéses körzetben van egy momentumos jelölt is, akit támogathatott volna az ellenzék. 

Jó, nem tudom a hátterét, hogy ez miért van [...] Nem tudom, a Jobbik miért ragaszkodik hozzá. A Jobbiknak is kellemetlen”

– reagált a DK elnökségi tagja.

Nyitókép: atv.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. augusztus 06. 06:43
A jobbik a hanuka akció előtt már a legerősebb ellenzéki pártnak látszott, amelyik képes lehet felváltani idővel a fideszt. Erre az akkori lmp-vel való átmeneti szövetség lehetősége módot is adhatott volna. Vona "sikeres akciója" után a nemzeti radikális választók megtagadták ezt a senkik pártjává vált formációt. Ez a helyzet mai is tart, a jelenlegi csapat a lelki toprongyok és a büdös árulók, pénzért a zsidók seggét is kinyaló, undorító, elvtelen gyülekezete. Azt a pártot, amelyik szóba áll a 2006-os rendőrterror irányítójával, sőt szövetségre lép vele, csak szarnak lehet nevezni, bárhonnan nézzük is. Az árulókat nem csak azok vetik meg, akiket elárultak, hanem még azok is, akik igénybe vették "szolgáltatásukat".
zakar zoltán béla
2021. augusztus 05. 16:27
babám, nem olyan bonyolult...sunyik vagytok
nemmondom
2021. augusztus 05. 15:39
Vágó mostani fotója egy Kaltenbach Jenő - Falus Ferenc elegyre emlékeztet.
2xli
2021. augusztus 05. 15:08
Vágó, ez nemcsak a jobbiknak kellemetlen, hanem a DK-nak és az egész moslékos összefogásnak is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik