Összeesküvés? Ugyan, csak sorra lesznek öngyilkosok a Capitoliumot védő rendőrök

2021. augusztus 05. 16:22

Jó lenne végre megtudni, hogy mi történt a Capitoliumnál, de szemtanúk nélkül nincs rá esély.

2021. augusztus 05. 16:22
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasárnap

„Rejtélyes módon egyre több olyan rendőr lesz öngyilkos az USA-ban, aki jelen volt a Capitolium ostromakor. És ha van olyan esemény a legújabb kori Amerika történelmében, amely megosztja az embereket, akkor az az a nap, amelyen valóban erőszakosan akartak belépni az amerikai törvényhozás épületébe. Azt önmagában senki sem tagadja, hogy ami végül történt, az botrányos. Ilyen szituációk nem alakulhatnak ki, mert magyarázhatatlanok. Persze, időnként lehet próbálkozni polgárháború kirobbantásával, de az álmoskönyvek szerint nem ez a legjobb út egy nemzet fejlődéséhez. Arról azonban már élénkebb a vita, hogy ki tehetett az incidensről. A baloldal állítja, hogy természetesen Donald Trump elnök tüzelte fel híveit. Ezzel szemben csak a valóság áll, ugyanis Trump végig hangsúlyozta, hogy gyújtó hangú beszédeket és vitákat lehet tartani, de az nem torkollhat semmilyen erőszakos cselekedetbe sem. 

A Twitter éppenséggel akkor tiltotta le Trump csatornáját, amikor kiírta az első posztját arról, hogy minden rendbontó menjen haza. Érdekes, ugye?

Aztán arról is eltérnek a vélekedések, hogy kinek jött ez a hacacáré jól. Szerintem nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy a baloldalnak. Azt persze nem jelenthetjük ki, hogy balos provokátorok tüzelték a tömeget és vitték a prímet – pontosítok, én állítom, hogy így történt, elég csak fotó-összeállításokat megnézni arról, hogy korábbi BLM-es agitátorok hirtelenjében feltűntek a trumpista tömegben is. Biztosan nem a jobboldal. Ha jóhiszeműek akarunk lenni, akkor is minimum azt kell állítanunk, hogy a baloldal ölébe hullott a semmiből egy tematizálható, számukra rendkívül hálás téma, amely hallatán a jobboldal csak visszavonulót fújhat. Mi érdeke lett volna ebben a republikánusoknak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. augusztus 05. 23:40
Saját maguk lőtték le Kennedyt, saját maguk robbantották fel a wtc6-ot, saját maguk gyilkolásztak a capitoliumban. Örökké nem lehet hazudni. Csúnya nap lesz, mikor kiderül.
Zsaturnuzs
2021. augusztus 05. 22:41
A Capitoliumnál az történt, AMIT VÁRTAK, amiről előre tudott a CIA, az FBI és minden más érintett állami szerv. Nem én mondom, hanem a történteket vizsgáló kétpárti (demokrata+republikánus) bizottság. Tudtak a készülődésről, szervezkedésről (nem Trump készülődött és szervezkedett), kicsit bele is segítettek, ahol kellett, és minden simán ment. A többit tudjuk. Illetve most derül fény minderre, apránként. Nem sietnek a vizsgálattal. Az öngyilkosok indítékait csak találgathatjuk egyelőre. Talán elveszítették az amerikai demokráciába vetett hitük maradékát is. Szörnyű lehet rájönni, hogy mocskos, aljas erők játékszerei voltak, és utólag sem tehetnek semmit. Vagy éppenséggel megpróbáltak tenni, erre gyorsan megöngyilkolták őket.
Akitlosz
2021. augusztus 05. 22:11
A járványos öngyilkosság ellen nincsen hatékony oltás.
Bell & Sebastian
2021. augusztus 05. 19:53
Tévémacik Amerikában nagy varázslók élnek, egy sárvérű el sem tudja képzelni, hogy még önmaguk megtámadására is képesek a nagyobb percent reményében, és úgy áldoznak embereket istenüknek, mint a régi szép ószövetségi időkben. Megdögleni sohasem jó, fölöslegesen pláne, önkéntelenül meg egyenesen rossz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik