Összeesküvés? Ugyan, csak sorra lesznek öngyilkosok a Capitoliumot védő rendőrök

2021. augusztus 5. 16:22

Trombitás Kristóf
Vasárnap
Jó lenne végre megtudni, hogy mi történt a Capitoliumnál, de szemtanúk nélkül nincs rá esély.

„Rejtélyes módon egyre több olyan rendőr lesz öngyilkos az USA-ban, aki jelen volt a Capitolium ostromakor. És ha van olyan esemény a legújabb kori Amerika történelmében, amely megosztja az embereket, akkor az az a nap, amelyen valóban erőszakosan akartak belépni az amerikai törvényhozás épületébe. Azt önmagában senki sem tagadja, hogy ami végül történt, az botrányos. Ilyen szituációk nem alakulhatnak ki, mert magyarázhatatlanok. Persze, időnként lehet próbálkozni polgárháború kirobbantásával, de az álmoskönyvek szerint nem ez a legjobb út egy nemzet fejlődéséhez. Arról azonban már élénkebb a vita, hogy ki tehetett az incidensről. A baloldal állítja, hogy természetesen Donald Trump elnök tüzelte fel híveit. Ezzel szemben csak a valóság áll, ugyanis Trump végig hangsúlyozta, hogy gyújtó hangú beszédeket és vitákat lehet tartani, de az nem torkollhat semmilyen erőszakos cselekedetbe sem. 

A Twitter éppenséggel akkor tiltotta le Trump csatornáját, amikor kiírta az első posztját arról, hogy minden rendbontó menjen haza. Érdekes, ugye?

Aztán arról is eltérnek a vélekedések, hogy kinek jött ez a hacacáré jól. Szerintem nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy a baloldalnak. Azt persze nem jelenthetjük ki, hogy balos provokátorok tüzelték a tömeget és vitték a prímet – pontosítok, én állítom, hogy így történt, elég csak fotó-összeállításokat megnézni arról, hogy korábbi BLM-es agitátorok hirtelenjében feltűntek a trumpista tömegben is. Biztosan nem a jobboldal. Ha jóhiszeműek akarunk lenni, akkor is minimum azt kell állítanunk, hogy a baloldal ölébe hullott a semmiből egy tematizálható, számukra rendkívül hálás téma, amely hallatán a jobboldal csak visszavonulót fújhat. Mi érdeke lett volna ebben a republikánusoknak?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy mi történt a Capitoliumnál? Amerika pofára eséses öngyilkossága.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés