Jövő nyáron akár már biciklivel is lehet menni Budapestről a Balatonra

2021. augusztus 05. 16:53

„Budapestről a Balatonra biciklivel? Igenis lehetséges” – mondta Dömötör Csaba.

2021. augusztus 05. 16:53
null

Dömötör Csaba közösségi oldalára feltöltött videón számolt be arról, hogy zajlik a balatoni Bringakör felújítása, továbbá bejelentette: folyamatban van egy teljesen új, 108 kilométeres, kerékpáros szakasz kiépítése a fővárostól egészen a Balatonig. A székesfehérvári bevezető szakaszokon jelenleg is dolgoznak, idén elkészülhetnek a fővárosi részek, 

Ha minden jól megy, akár már jövő nyárra elkészülhet az egész 108 kilométeres útvonal”

– fogalmazott az államtitkár.

„Ezekből a fejlesztésekből is jól látszik, hogy lehet úgy is fejleszteni a kerékpáros közlekedést, hogy nem állítjuk szembe az egészet az autózással” – fogalmazott Dömötör, utalva a budapesti helyzetre. 

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ben Jeremiah
2021. augusztus 06. 12:03
Én már 1978-ban mentem Budapestről Balatonra biciklivel...
Akitlosz
2021. augusztus 05. 23:38
"„Ezekből a fejlesztésekből is jól látszik, hogy lehet úgy is fejleszteni a kerékpáros közlekedést, hogy nem állítjuk szembe az egészet az autózással” – fogalmazott Dömötör, utalva a budapesti helyzetre. " Akkor miért nem úgy csinálják? Két település között az út egyik oldaláról az út másik oldalára teszik a kerékpárutat, s ez miatt kereszteződést csinálnak, táblával, sebességkorlátozással, akadályozva, lassítva a közlekedést értelmetlenül. A gyalogos közlekedést is akadályozni szokták. Úgy csinálják a bicikliutat a járdára, hogy ráfestenek egy vonalat és kinevezik a járda felét bicikliútnak. A helyi járat meg oda, a "kerékpárútra" teszi le az utasait.
T. Péter
2021. augusztus 05. 23:00
Az a baj vele, hogy Biatorbágy fele megy, nem a 7-es irányában. Előbb-utóbbi muszáj lesz építeni egyet arra is, ez meg megmaradhat túraútnak, pluszban. Budapest-Balaton kerékpárútnak hosszú távon alkalmatlan.
szemlelo
2021. augusztus 05. 22:13
Nem kell annyira felbolydulni. Már többször is megtettem a távot, bicikliút nélkül is. Persze nem vasárnap délután. De ennek a bicikliútnak a sikerét erősen veszélyezteti, hogy Biatorbágy felé indul. Ki a franc akar 20km-rel többet hajtani, ráadásul dombvidéken. amikor a régi 7-es viszonylag simán megy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik