Jövő nyáron akár már biciklivel is lehet menni Budapestről a Balatonra

2021. augusztus 5. 16:53
„Budapestről a Balatonra biciklivel? Igenis lehetséges” – mondta Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba közösségi oldalára feltöltött videón számolt be arról, hogy zajlik a balatoni Bringakör felújítása, továbbá bejelentette: folyamatban van egy teljesen új, 108 kilométeres, kerékpáros szakasz kiépítése a fővárostól egészen a Balatonig. A székesfehérvári bevezető szakaszokon jelenleg is dolgoznak, idén elkészülhetnek a fővárosi részek, 

Ha minden jól megy, akár már jövő nyárra elkészülhet az egész 108 kilométeres útvonal”

– fogalmazott az államtitkár.

„Ezekből a fejlesztésekből is jól látszik, hogy lehet úgy is fejleszteni a kerékpáros közlekedést, hogy nem állítjuk szembe az egészet az autózással” – fogalmazott Dömötör, utalva a budapesti helyzetre. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Index két újságírója a Velencei tóig ment le, részben a balatoni bringaut használatával. Nem voltak elragadtatva, mert jó szakaszok mellett komoly kerülők ( 20 km, Etyek) és emelkedők is voltak. Felnőtt bringásnak jó lehet majd, de gyerekeseknek nem. Annak idején a barátaimmal az általános után mi kisebb forgalom mellett egész kényelmesen letekertünk a Balcsira úgy ,hogy megfürödtünk és még aznap visszajöttünk Gárdonyba. Aztán meg átmentünk az Agárdi Kertmoziba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés