Ha a Szovjetunió megbukott, a NER is meg fog

2021. augusztus 5. 18:23

Steinmetz Ádám
168 Óra
Csak idő kérdése. Interjú.

„Jakab Pétert, a Jobbik jelenlegi elnökét és miniszterelnök-jelöltjét sok kritika éri hevesnek tűnő parlamenti felszólalásai miatt. Hogyan értékeli az attitűdjét?
Ez egy reakció a Fidesz-kormány 2010 óta folytatott akciójára. Sok esetben az emberek problémáit, frusztrációit hozza az Országgyűlés elé. Az előválasztáson hamarosan kiderül, a választóknak szimpatikus-e ez a hozzáállás, vagy sem. A választókerületemben sokan követik figyelemmel a munkásságát, jó esélye van Somogyban a legnépszerűbb miniszterelnök-jelöltté válni.

Ön is határozott, tiszteletet parancsoló modorban szólal fel az Országgyűlésben, sőt a tavaszi ülésszakban ön szólalt fel a legtöbbször napirend után. Ez a jellegű beszédstílus a Jobbik frakciójának sajátossága?
Nálunk a többség negyvenes éveiben járó, jó kondícióban lévő férfi, így van egy fajta erőt sugárzó kinézete a frakciónak, ami a kommunikációban is megmutatkozik. Egy politikusnál a hitelesség a legfontosabb, ezért is törekszünk arra, hogy elmélyüljünk az Országgyűlés elé hozott témákban. Ha ez jól sikerül, akkor papír sem kell az ember kezébe, hogy el tudja mondani az adott témával kapcsolatos saját, illetve a magyar embereket aggasztó gondolatokat. Ettől függetlenül esetenként én és Jakab Péter is a kezünkben tartunk egy papírt mankó gyanánt, az más kérdés, hogy ő szinte sosem néz bele.

2022-ben a kormányváltás esetén hogyan lehet majd érvényesíteni a jobboldali szakmapolitikai meggyőződéseket a baloldallal koalícióban?
A baloldal és a jobboldal nem egymás ellenségei, hanem egymás tükörképei. Ketten egy egész, külön csak rész. Nem feltétlenül az ideológiák mentén kell az ország kormányzását elképzelni, sokkal inkább az emberközpontúságra kell törekedni. Kell lennie egy víziónak, de elsősorban az embereket érdeklő húsba vágó kérdésekre kell megfelelő válaszokat adni. A Közös Alap című programban már a hat, kormányváltást akaró párt által közösen elfogadott javaslatokat tudtunk megfogalmazni. Ez az alapja egy sikeres kormányzásnak. Az én felfogásom szerint a kormányváltás csak az eszköze annak, hogy egy jobb színvonalú szolgálat tudjon megvalósulni 2022-től. Ez természetesen sok kompromisszum árán születhet csak meg. A kulcs az, hogy le kell fektetni a közös programot, és annak végrehajtásához meg kell találni a hozzáértő, hiteles embereket. Bízom benne, hogy a jelenlegi rendszer megbuktatását követően nem egy másik rendszer, hanem egy normális Magyarország fog felépülni. Én ezért dolgozom.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze. Egyszer minden véget ér. De az időpontot sohase tudjuk.
Andrej Amalrik a Szovjetunióra vonatkozóan 1984-et jósolt, nem jött be, de ezért is megölte a KGB.

Ja. Ha a Szovjetunió megbukott, akkor a tubusos Piros Arany is meg fog.

Magas és szőke...............

Na ez a Steinmetz tipikusan az az alak, akinek ez az egész politikusosdi semmit nem jelent... egyszerűen SEMMILYEN meggyőződése nincs, minden egyes megnyilatkozásáról lerí.

Egy igazi megélhetési "politikus".

Ahogy a nem diktatúrák is. Miért kivételezel a "minden véget ér egyszer" közül?
Szellemi gyengeségből?

Ki Steinmetz Ádám?

,,Politikai pályafutása
2017 júliusában jelentették be, hogy Vona Gábor pártelnök felkérésére a 2018-as választásokon a Jobbik színeiben indul a Somogy megyei marcali választókerületben, de a pártba nem lép be. Bár egyéni körzetében nem választották meg, listáról bejutott a parlamentbe. A Parlament Törvényalkotási Bizottságának tagja 2018 októbere és 2019 márciusa között, illetve a Mezőgazdasági Bizottság tagja 2018 májusától. Az Országgyűlés leggazdagabb képviselői között jegyzik a bevallott vagyonnyilatkozata alapján, a mezőgazdasági gazdálkodó tevékenységére hivatkozással rendkívül nagy földtulajdonnal rendelkezik.

A 2021-es magyarországi ellenzéki előválasztáson ismét Somogy megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületben indul a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával.,,
https://hu.wikipedia.org/wiki/..

Elfelejtetted a végére, hogy "Igen, vagy nem?" Mindig ezzel a hülyeséggel fejezed be a felszólalásodat, ami olyan együgyűen könnyű, hogy lefújja a kormányoldalon válaszoló államtitkárok.

Vizilabdasnak kiváló volt, politikusnak meg nem való.
Egy rakás csalódás ez az ember.

Ha az SZDSZ eltűnt a süllyesztőben, a Jobbik is el fog.

Nincs az megírva, hogy a Fidesz még évtizedekig kormányzó párt lesz. De talán megérdemli az ország, hogy a fenti interjú produkálásánál többre képes politikusok lépjenek helyébe.

Persze, hogy Churchillre hivatkozik, ha meg akarjuk tudni mitől rohad a világ:
Winston Churchill vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”.
Ugyanakkor kifejtette:
„(A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő.”

Churchillre való hivatkozást kifogásoltál. Churchill szivarja visszanyalt.

Lesznek majd, akik nem újabb rendszerváltást akarnak, hanem folytatni azt.

Amíg Mr. Strakosch meg nem vette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés