A Momentum is népszavazást kezdeményez

2021. augusztus 05. 19:40

Fekete-Győr Andrásék a Pegasus-ügyben kezdeményeztek referendumot.

2021. augusztus 05. 19:40
null

„A Fidesz a tömeges lehallgatási botránnyal, azzal, hogy újságírók, aktivisták és az ország demokratikusan megválasztott ellenzéke után kémked visszarántja az országot a kommunista diktatúra sötét korszakába. Ez elfogadhatatlan, a Momentummal ezért a közvetlen demokrácia eszközéhez nyúlunk, Hajnal Miklós és Tompos Márton ma népszavazást kezdeményeztek, hogy megvédjük a magyarok magánéletét” – adta hírül Fekete-Győr András a Facebookon. 

A párt öt kérdést fogalmazott meg

Egyetért-e Ön azzal, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok a titkos információgyűjtést kizárólag bírói engedélyezéssel végezhessék?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a nemzetbiztonsági titkos információgyűjtés csak célhoz kötötten és részletes törvényi feltételek fennállása esetén valósulhasson meg?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a titkos információgyűjtés közben a gyónási titok, a védői titok és az emberi méltóság ne sérülhessen?

Egyetért-e Ön azzal, ha a nemzetbiztonsági szolgálat a kivételes esetben már megkezdett titkos információgyűjtésre vonatkozó utólagos bírói engedélyt nem kapja meg, az érintett személyt automatikusan értesíteni kelljen a jogosulatlan megfigyelés tényéről?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés kötelezze a nemzetbiztonsággal foglalkozó állandó bizottságát a „Pegazus lehallgatási botrány” kivizsgálására és kötelezze az igazságügyért felelős miniszter nemzetbiztonsági feladatok ellátása során végzett engedélyezési tevékenységével kapcsolatos jelentéstételre?

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. augusztus 08. 17:25
Egyetért e ön abban, hogy szűnjön meg a momentum?
zuriktodor
2021. augusztus 06. 18:19
Persze, majd pont a védői titok kerül ki a körből... idióták. Ne vezessetek országot, légyszi. A titkos információszerzésnek éppen az a lényege, hogy nincsenek kivételek, ha fontosabb az információ, mint a jog. Nyilván ok nélkül senkit sem figyeltek meg Gyurcsány óta. Szilvásy idején még a szocikat is figyelték.
Prominet
2021. augusztus 06. 10:52
Mi a tosz az a Pegazus ügy? Rajtuk kívül senkit sem érdekel. Mind a 8-an akit érdekel, a Bandesz lakásában csináljanak egy szavazás. Kész. Ne, majd (asszem) 5 milliárdért szavazgatunk faxságokra, amiről nem is hallottunk vagy nem is tudunk igazán semmit, de nem is a mi dolgunk A következő az legyen akkor, hogy a magyar titkosszolgálatok milyen eszközöket alkalmazhatnak. Legyen egy lista, mi meg megszavazzuk. Pl. nagyító, tölcsér a hallgatózáshoz, álbajusz... ilyenek. Momentumos színvonalon...
matykox
2021. augusztus 06. 10:16
Értelmetlen kérdések. Inkább arról kellene népszavazást kezdeményezni, hogy ezt a társaságot ki akarjuk-e tiltani Magyarországról?? IGEN ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik