Barbie baba lesz a vakcinafejlesztő tudós alakjából

2021. augusztus 04. 17:04

Az Oxford-AstraZeneca vakcina egyik fejlesztőjéről, a brit Sarah Gilbertről mintázott Barbie babát az amerikai Mattel játékgyár.

2021. augusztus 04. 17:04
null

Az Oxfordi Egyetem 59 éves professzora elmondta, hogy reményei szerint a róla mintázott baba arra fogja inspirálni a fiatalokat, hogy a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika (STEM) területén helyezkedjenek el.    

– jegyezte meg a szakember, aki eleinte azért „furcsállotta” a róla mintázott Barbie ötletét. A Gilbert-babának hosszú, gesztenyebarna haja és méretes fekete szemüvege van, sötétkék nadrágkosztümöt és fehér blúzt visel. A brit vakcinológus mellett az amerikai játékgyár a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika területén dolgozó további öt inspiráló nőről mintázott Barbie babát.    

Közéjük tartozik Amy O'Sullivan sürgősségi nővér, aki a brooklyni Wycoff Kórház első koronavírusos páciensét kezelte, Audrey Cruz Las Vegas-i orvos, aki a diszkrimináció ellen küzd, Chika Stacy Oriuwa kanadai rezidens, aki a rendszerszintű rasszizmus ellen harcol az egészségügyben, Jaqueline Goes de Jesus brazil kutató, aki az új típusú koronavírus egyik variánsának genomszekvenálását vezette hazájában, valamint Kirby White ausztrál orvos, aki újrahasználható műtősruhát fejlesztett ki a pandémia alatt a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók számára.

(MTI)

Fotó: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. augusztus 05. 14:42
Egy játék-vérrög is jár majd mellé?
duzur
2021. augusztus 05. 13:09
Sejtem, hogy Karikó Katalin, nem ilyen babérokra vágyik ! Az Mrna kutatás és az annak nyomán kifejlesztett Covid-vakcina, egy más szinten mozog. Karikónak a Nobel dij dukál !
airmax
2021. augusztus 05. 10:13
A transznemű barbik után ezt már pozitív fejleménynek kell tekinteni.... Nem kell ideológiát keresni a Mattel tettei körül... Ők pénzt akarnak keresni sokat... És esetleg pár piaci felmérés rádöbbenthette őket, hogy túltolták a szivárványos cuccot... A konzervatívabb vevőik elpártolhatnak... És a Mattel egy dolgot útál igazából, és az a szar negyedéves jelentés...
reepcze
2021. augusztus 05. 08:24
Őszintén szólva nem csodálkoznék azon, ha prof. Gilbert a közeljövőben coming outolna. Rögtön magyarázná a Mattel szokatlan választását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik