Barbie baba lesz a vakcinafejlesztő tudós alakjából

2021. augusztus 4. 17:04
Az Oxford-AstraZeneca vakcina egyik fejlesztőjéről, a brit Sarah Gilbertről mintázott Barbie babát az amerikai Mattel játékgyár.

Az Oxfordi Egyetem 59 éves professzora elmondta, hogy reményei szerint a róla mintázott baba arra fogja inspirálni a fiatalokat, hogy a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika (STEM) területén helyezkedjenek el.    

Azt kívánom, hogy ez a baba olyan karrierlehetőségekkel ismertesse meg a gyerekeket, amelyek létezéséről talán nem is tudnak, mint például a vakcinológus”

– jegyezte meg a szakember, aki eleinte azért „furcsállotta” a róla mintázott Barbie ötletét. A Gilbert-babának hosszú, gesztenyebarna haja és méretes fekete szemüvege van, sötétkék nadrágkosztümöt és fehér blúzt visel. A brit vakcinológus mellett az amerikai játékgyár a természettudomány, a technológia, a mérnöki tudomány és a matematika területén dolgozó további öt inspiráló nőről mintázott Barbie babát.    

Közéjük tartozik Amy O'Sullivan sürgősségi nővér, aki a brooklyni Wycoff Kórház első koronavírusos páciensét kezelte, Audrey Cruz Las Vegas-i orvos, aki a diszkrimináció ellen küzd, Chika Stacy Oriuwa kanadai rezidens, aki a rendszerszintű rasszizmus ellen harcol az egészségügyben, Jaqueline Goes de Jesus brazil kutató, aki az új típusú koronavírus egyik variánsának genomszekvenálását vezette hazájában, valamint Kirby White ausztrál orvos, aki újrahasználható műtősruhát fejlesztett ki a pandémia alatt a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók számára.

(MTI)

Fotó: YouTube

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem értelek titeket. Itt egy baba, amit egy olyan emberről mintáztak, aki igazi tudományos karriert futott be.

Ellenben ott az eredeti Barbie, aki:
- néhol hercegnő, senki sem tudja, miért
- van egy rahedli pénze, senki sem tudja, honnan
- azért kell szeretni, mert szép, mintha az önmagában elégséges emberi tulajdonság lenne hozzá

Hát nem tudom, inkább olyan dologgal játsszon a gyerek, amiről el tudom magyarázni, miért követendő példa, és nem csak megérdemelt mindent az élettől a büdös nagy semmiért.

"Audrey Cruz Las Vegas-i orvos, aki a diszkrimináció ellen küzd, Chika Stacy Oriuwa kanadai rezidens, aki a rendszerszintű rasszizmus ellen harcol az egészségügyben"

Ők nem jobbá teszik a világot, csak a nyomort terjesztik maguk körül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában