Az ENSZ rendszerét keresztülszőtték a nemzetközi alapítványok és NGO-k machinációi

2021. augusztus 05. 10:58

Hogyan tartják sakkban az ENSZ különmegbízottait a különféle alapítványok, és hogyan szabják meg azt, mely területeken kutathatnak? Erről is beszámol a Valeurs Actuelles nevű francia hetilap egy új jelentés nyomán.

2021. augusztus 05. 10:58
null
Varga Mátyás

Korábbi cikkünkben azt mutattuk be, hogyan ismerte be gyakorlatilag az Emberi Jogok Európai Bírósága azt, hogy a Nyílt Társadalom alapítvány befolyása alatt áll, hogy mik a különleges emberjogi eljárások, illetve, hogy kik az ENSZ különmegbízottjai és hogy mi a feladatuk. Erről a Valeurs Actuelles nevű francia hetilap, illetve Grégor Puppinck, az Európai Jogi és Igazságügyi Központ (ECLJ) igazgatója által készített újabb jelentés nyomán számoltunk be.

Apró megállapodások, barátok közt

Az ENSZ-különmegbízottak között is van különbség. Van, aki küszködik a nyomtató, telefon és íróasztal beszerzésével, s van az, aki nagy „all-inclusive” konferenciákat szervez egy paradicsomi szigeten. Azaz: van az aki elégedett lehet a rendes fizetésével, és akad, aki „adományokat” gyűjt. A kettő csak a kutatási területükben különbözik: az utóbbiaknak olyan kutatási területen kell tevékenykedni, amelyik a nyugati liberális blokk számára politikailag érdekes. A francia hetilap cikke példaként a lepra által érintett emberek ügyében dolgozó különmegbízottat emeli ki, aki egyetlen egyszer sem kapott adományt 2015 és 2019 között.

A leprától szenvedő emberek bizonyára nagyra értékelik ezt”

– jegyezte meg Puppinck némi iróniával, a helyzet abszurditását kidomborítva.

A szakértők életszínvonala tehát nagyban függ attól, mennyire vannak ideológiailag közel az „adakozókhoz”. A legtöbbet támogatott különmegbízottaknak általában közös múltja vagy jelene van a támogatóival. Puppinck példának Fionnuala Ní Aoláin (a Nyílt Társadalom Alapítványok Nemzetközi Női Programjának az igazgatótanácsának elnöke), Dainius Puras (a Nyílt Társadalom Alap litvániai igazgatótanácsának a tagja) és Juan Méndez (a Nyílt Társadalom Igazságszolgáltatási Kezdeményezésének az igazgatótanácsának a tagja) esetét hozta fel, akik a múltjuk/jelenük miatt akár 1,2 millió dollár támogatást kaphattak évente, fejenként.

Aki fizeti a zenekart, az választja a zenét

A különleges eljárásokat koordináló bizottság egyik korábbi elnöke bevallotta, hogy a különmegbízottak támogatói – legyenek azok magáncégek vagy államok – nem filantrópok, hanem politikai célok elérésére törekednek.

Könyörögsz, aztán kapsz pénzt, viszont akkor ők szabják meg a kereteket”

– idézte a neve elhallgatását kérő korábbi elnököt a hetilap.

Ezeket a megfigyeléseket a többi 27 interjú is alátámasztotta. Az „adományozók” különféle óvintézkedésekkel szavatolják azt, hogy a pénz elérje a kívánt hatást. A legtöbb adomány éves alapú, és egy „nagy megegyezés”, egy szerződés része, amelyben szerepel a projekt leírása, a tartalma és az elvárt hatása is.

Milyen szabadsága marad egy olyan szakértőnek, akinek mindenét egy alapítvány fizeti úgy, hogy ha a tanulmány következtetése „rossz”, akkor elveszít mindent?

– teszi fel a költői kérdést a hetilap. Victoria Tauli-Corpuz saját bevallása szerint 800.000 dollárt kapott a Ford alapítványtól. Dainius Puras majd’ 625.000 dollárt a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványtól. Lenne rá lehetőségük, hogy visszafizessék ezeket a pénzeket, ha a „nagy megegyezésüket” megszegik?

Victoria Tauli-Corpuz <br> Forrás: Cristina Vega/AFP
Victoria Tauli-Corpuz
Forrás: Cristina Vega/AFP

Az adományozók nemcsak a tanulmány következtetését, de a tanulmány témáját is megszabják, nem engedik, hogy a különmegbízott a saját területén belül szabadon válasszon. Egy volt megbízott a cikk szerint megerősítette, ez az informális megállapodás egy íratlan szabály a közösségen belül. Az ő esetében, az elsők akik felhívták a kinevezése után a genfi Nyílt Társadalom alapítvány képviselői voltak.

Természetesen kapsz pénz a Soros-alapítványtól, és aztán azt teszed amit kérnek tőled. Elvégre aki fizeti a zenekart, az választja a zenét is”

– nyilatkozta a volt ENSZ különmegbízott.

A Nyílt Társadalom Alapítvány nem rejti véka alá ezt a – gyakorlatilag – korrupciós ügyet. A céljuk, hogy olyan „szövetségeket hozzanak létre, melyek segítségével a Nyílt Társadalom program stratégiai céljait elérhetik”. Az egész rendszer teljesen elfogulttá vált, mivel az adományozók nagy részének a célja egy és ugyanaz.

Az alapítványokat és Soros Györgyöt már nem kell bemutatni – így a cikk –, viszont van egy kevésbé ismert, de talán még erősebb párja a Nyílt Társadalomnak: ez a Ford alapítvány. Céljuk, hogy társadalmi igazságot szolgáltassanak, a gender, faji és etnikai igazságtétel mellett. Akármit is jelentsen ez. 2019-ben több mint 14 milliárd dollárral gazdálkodtak, és évente 500-700 millió dollárt költenek egyedül támogatásokra. Az emberjogi szektornak ők a világ legnagyobb finanszírozói, 2017-ben például 387 millió dollárral.

Csak én tudom azt, hogy mivel lehet meggyőzni engem

Soros György szervezete annyira irányítani akarja az emberi jogi mechanizmusokat, hogy a munkadokumentumaikban fekete-fehéren le is írják ezt. 2017-ben kifizettek 100.000 dollárt a Női Globális Vezetői Központnak, egy new jersy-i feminista aktivista központnak, hogy

felvilágosítsanak egy ENSZ különmegbízottat a rabszolgaság kortárs formáiról”.

Az alapítvány a cikk szerint Urmila Bhoolát akarta meggyőzni arról, hogy a házimunkát ismerje el rabszolgaságnak… Amit aztán meg is tett egy évvel később, az ENSZ által megjelentett jelentésben, mely „a rabszolgaság és szolgaság következményei a marginalizált migráns női munkavállalókra a házi munka szektorban világszerte” címet viselte. Külön érdekesség, hogy a Női Globális Vezetői Központban a lobbizással egy bizonyos Melissa Upreti volt megbízva, mert a világ legnagyobb abortuszért lobbizó szervezetének és a Nyílt Demokrácia szervezetnek is a tagja volt. De a legnagyobb mellette szóló indok az volt, hogy ő az ENSZ női diszkrimináció ellen küzdő munkacsoportjának az elnöke. Magyarul, a Női Globális Vezetői Központban dolgozó Melissa Upretinek az a feladata, hogy meggyőzze az ENSZ-ben dolgozó Melissa Upretit és azt a szakértői csoportot aminek ő az elnöke.

Méndez és a kínzás, a Ford alapítvány a dolgok mélyén

Az, hogy a Nyílt Társadalom alapítvány ennyire ismert, semmi másnak nem köszönhető, mint Soros György személyének, mivel

ő az a madárijesztő akivel azok riogatnak, akik nem hisznek abban, hogy a szabadság a káosz lánya

– fogalmazott a cikk. Bár sokak szerint ő a harcias progresszivizmus megtestesülése, vannak nála sokkal erősebb és megbúvóbb szervezetek is, akik szintén az ő ideális világának az eljövetelén dolgoznak. A Ford alapítvány egyik ezek közül, és Juan Méndez jelentése „a gender perspektívák a kínzás és a kegyetlen bánásmód tilalmáról” tökéletesen bemutatja a modus operandijukat, amely kevésbé zajos a Nyílt Társadaloméhoz viszonyítva, ám ugyanolyan hatékony.

Juan Méndez <br> Forrás: Ishara S. Kodikara/AFP
Juan Méndez
Forrás: Ishara S. Kodikara/AFP

Egy évvel azután, hogy az argentin Juan Méndezt kinevezték különmegbízottnak „a kínzásról és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódról vagy büntetésről” témakörben, megalapították a Kínzás elleni kezdeményezést. A hivatalos célja az volt e kezdeményezésnek, hogy „segítse Méndez professzort a munkájában, a megfigyelésben, kivitelezésben és a terjesztésben”.

Négy évvel később, 2015-ben a Ford alapítvány 90.000 dollárt fizetett egy 23 oldalas jelentésért a genderről és a kínzásról.

Az egyik fő megállapítás az volt, hogy az abortusz tilalma a kínzás egy fajtája.

Egy évvel később Méndez ugyanezt a jelentést beadta az ENSZ-nek is és sose említette a támogatást.

2018-ban elkészült a „Gender perspektívák a kínzásról” című könyv, mely a fent említett elemzésen alapul, és melyet a Ford alapítvány finanszírozott. Mint ahogy az előző részben említettük, mivel az ENSZ által megjelentett irományok irányadóak, így ezt a jelentést is vélhetően majd sok nemzeteken átívelő bíróság fogja hivatkozási alapként kezelni, köztük az Emberi Jogok Európai Bírósága.

A különleges eljárások „NGOsítása”

A legtöbb különmegbízottat nem kell korrupcióval belekényszeríteni abba az ideológiába, amelyet a támogató szervezet elvár tőlük, mivel már alapból vallják őket – derült ki Puppinck jelentéséből. A 2010 óta kinevezett 222 ember közül 52-nek van vagy volt valamilyen titulusa a Ford alapítványban, a Nyílt Társadalom alapítványban vagy valamelyik hozzájuk köthető NGO-ban.

Etikai szempontból még problematikusabb, hogy 41 szakértő úgy van kinevezve különmegbízottnak, hogy közben NGO-k igazgatótanácsának is a tagja.

A Grégor Puppinck által meginterjúvolt különmegbízottak szerint ez gyengíti a különleges eljárások rendszerének a tekintélyét, úgymond elNGOsítva azt.

Ezek az egyetemek csak jót akarnak neked

Amikor egy új különmegbízott nem a „háremből” jön, akkor néha toborozzák a munkára. Az essex-i egyetemnek az etéren végzett munkája kiemelkedő. 2015-ben Dainius Puras-t befogadta az essex-i egyetem. Egyetemi docens lett, segítőket kapott, hogy jobban tudja végezni a különmegbízotti munkáját. A Nyílt Társadalom Alapítvány szerint 100.000 dollárt kapott Puras 2017-ben és több mint 380.000 dollárt 2018 azért, hogy „megerősítsék az elkötelezettségét és kutatási kapacitását a különmegbízottnak”. Ugyanezen időszak alatt, Puras saját bevallása szerint csak 5.000 dollárt kapott.

Ez az essex-i példa csak egy illusztráció arra, hogy bemutassa a kapcsolatot az egyetemek, alapítványok és különmegbízottak között – írta meg a francia hetilap. A Nyílt Társadalom Alapítvány több más szakértőt megtámogatott new york-i, new jersey-i és dél koreai egyetemeken. A Ford alapítvány sem maradt ki a buliból, new york-i, washingtoni, arizonai és kaliforniai egyetemekkel.

A Ford alapítvány egyik székhelye <br> Prakash Singh/AFP
A Ford alapítvány egyik székhelye
Prakash Singh/AFP

A Globális Kormányzás informális hálózata

Az emberi jogokat gyakorlatilag elkobozták. Bár a különleges eljárások hivatalának neutrálisnak és függetlennek kéne lennie, Grégor Puppinck kutatása megmutatta, hogy

az ENSZ szervezete lezüllött a hatalom és befolyás eszközévé.

A jelentése végén Puppinck így fogalmaz:

„Tény, hogy a nagy alapítványok, mint a Ford, Gates vagy Nyílt Társadalom, pénzügyileg átszőtték a teljes globális emberjogi ökoszisztémát. Ezek a nagy alapítványok, NGO-k s egyetemek ugyanonnan jöttek, mint az általuk foglalkoztatott szakértők nagy része. Ez az alvilág egy informális globális emberjogi kormányzási hálót szőtt meg. Ez az alvilág kevésbé vonzó, mint némely fantazmagória, viszont ez az egyszerű valóság. Ez a lassú, ideológiai aláásása és kisiklatása egy egész rendszernek.”

Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2021. augusztus 05. 17:08
Ez a háttérhatalom látható részei! A fej, a BILDERBERG KLUB jótékony homályban marad!
zakar zoltán béla
2021. augusztus 05. 16:29
azaz kupleráj
Magyarok Pásztora
2021. augusztus 05. 16:02
eu II.
bagira
2021. augusztus 05. 14:40
AMERIKAI KATONÁK LETARTÓZTATTÁK BILL GATESET. (sorost is kapják már el) Az amerikai hadsereg kedden letartóztatta a Microsoft alapítóját, Bill Gateset, aki a társadalmilag kínos gyermekkereskedelemmel és más kimondhatatlan bűncselekményekkel vádolják Amerika a népe ellen. Az amerikai haditengerészet bírói főtanácsnoki testületének forrásai a Real Raw News hírügynökségnek azt mondták, hogy a hadsereg hónapokig próbálkozott Gates megtalálásával, de a megfoghatatlan milliárdos vagyonát és a Deep State kapcsolatait használta fel az elfogás elkerülésére, valahogy egy lépéssel megelőzve a katonaság vadászatát. Július 27 -én, kedden azonban Gates felbukkant, és az amerikai tengerészgyalogosok elfogták egy titokban birtokolt ingatlanon a dél -karolinai Myrtle Beach -en. A Gates elleni vádak széles spektrumot ölelnek fel. Állítólag arra kényszerítette az FDA-t, hogy sürgősségi engedélyt adjon ki a Covid-19 vakcinákra, tudva, hogy a potenciálisan veszélyes gyógyszerészeti koktél nemcsak a befogadókat veszélyezteti, hanem az emberi DNS-t is megváltoztatja. A JAG azt is vizsgálja, hogy a vakcinák tartalmaznak -e a Microsoft és a svéd Biohax International biotechnológiai vállalat által gyártott szintetikus nanorészecskéket. A katonaság azt állítja, hogy Gates hatalmas hasznot húzott a vakcinaeladásokból. Gates, aki korábban tagadta, hogy pénzügyi részesedése lenne a vakcinákban, legalább 10 milliárd dollárt keresett a Pfizer, a Moderna és a Johnson & Johnson oltások közös értékesítéséből - derül ki a JAG dokumentumaiból. A JAG Gates -t részben felelősnek tartja 7000 amerikai állampolgár haláláért, akik a gyógyszer bevételétől számított 72 órán belül meghaltak. https://covid-vaccine.blog.hu/2021/08/02/amerikai_katonak_letartoztattak_bill_gateset?utm_source=bloghu_megosztas&fbclid=IwAR0kRbknSJknKFHSLriSIQDby0bQWpz3tdSuPw8QYEmZuyGN7gN7dkSx4Tk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik