Hétszáz fős, maszk nélküli születésnapi partit tart birtokán Barack Obama

2021. augusztus 3. 21:30
Obama szerdán lesz 60 éves, a hatalmas buli többeket felháborított a delta vírus terjedésének közepette.

A koronavírus-járvány miatti megfontolásokból bírálatok érték az amerikai médiában Barack Obama volt elnök tervezett születésnapi ünnepségét, amelyre több száz vendéget hívtak meg. Obama szerdán tölti be a 60. életévét.

Beszámolók szerint a korábbi amerikai elnök különleges ünnepséget tervez a massachusettsi Martha's Vineyard szigetén található családi birtokon, ami aggályokat kelt a koronavírus esetleges terjedése miatt.    

Fehér Ház: Szabad ég alatt nem terjed úgy a vírus

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn arra az újságírói kérdésre, amely szerint Obama rossz példát mutat-e az ünnepséggel, úgy válaszolt: a tervezett eseményt szabad ég alatt tartják, egy olyan szigeten, ahol a járvány mérsékelt ütemben terjed, így nincsenek szigorú előírások. Psaki közölte: ezenkívül a vendégeknek negatív teszttel kell rendelkezniük. A Fehér Ház szóvivője megjegyezte: Obama „nagy szószólója” annak, hogy az emberek oltassák be magukat.    

A volt elnök augusztus 4-én tölti be 60. életévét. Az Axios nevű hírportál értesülése szerint a születésnapi ünnepségre meghívott vendégeket megkérték, hogy oltassák be magukat. A meghívottaknak ezenkívül negatív koronavírustesztet is be kell mutatniuk egy kijelölt koordinátornak az esemény előtt.    

Pearl Jam és hollywood krémje

A születésnapi ünnepségen a Pearl Jam húzza a talpalávalót Jelen lesz Oprah Wihfrey, George Clooney, Steven Spielberg, 500 további meghívott vendég akiknek 200 fős személyzet fog felszolgálni. Joe Biden jelenlegi elnök a jelenlegi tervek szerint nem vesz részt az eseményen.  Jim Jordan ohiói republikánus képviselő a Twitteren bírálta a tervezett születésnapi ünnepséget.

 

 

Jordan szerint ha Donald Trump előző, republikánus elnök születésnapjáról lenne szó, a demokraták olyan dolgokat mondanának, hogy „ez egy veszélyes, rendkívül fertőző esemény”, vagy „hogy lehet valaki ennyire meggondolatlan?” vagy hogy az esemény „embereket öl”.

(MTI, Daily Mail)

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés