A svéd hadsereg szerint érdemes megvédeni a szivárványzászlót

2021. augusztus 3. 20:35
Fizetett LMBTQ-támogató hirdetést jelentetett meg a svéd fegyveres erők (Försvarsmakten) az ország egyik legnagyobb újságjának címlapján.

A Svenska Dagbladet (Svéd Napilap, SvD) címlapján vasárnap – a hétfőn kezdődő, és egy héten át tartó stockholmi Pride fesztivál megkezdésére időzítve – egy szivárvány színű zászlót cipelő svéd katonával jelent meg – írta meg a Magyar Nemzet.

 

 „Egy zászló, amit megéri megvédeni”

A kép alatt a svéd fegyveresek erők szlogenjének módosított változata olvasható: „Védjük az emberi jogokat és az egyenlőséget mindenki számára, valamint biztosítjuk, hogy mindenki az általa választott módon élhessen.”

A toleráns svédek közül is sokan bírálták azonban a svéd hadsereg „aktivizmusát”. Véleményük szerint a „hadseregnek nem kellene politikai kérdésekben megnyilvánulnia, különösen akkor, ha ezt adófizetői pénzből teszik”.

„A hadseregnek nem Svédország határait, a fontos helyszíneket és valamennyi svéd életét kellene védenie? Amennyire én tudom, a jogok védelme a politikusok felelőssége” – vélekedett egy hozzászóló a Twitteren.

A svéd kormány megvédte a hidetést és annak üzenetét

 

Egyenlően támogatjuk az emberek értékeit. A hadsereg mindenki számára nyitott, az egyén vallásától, etnikai származásától vagy szexuális orientációjától függetlenül.

Noha a hadsereget tradicionálisan férfiasnak tartják, mi próbálunk kitörni ebből a képből” – nyilatkozta a svéd Expressen lapnak Therese Fagerstett, a fegyveres erők szóvivője.

Patrick Oksanen újságíró és a Stockholm Free World Forum (Frivärld) agytröszt vezető munkatársa szerint „ez egy szép és egyértelmű hirdetés, ami azt mutatja, hogy a svéd hadsereg befogadó és védi a szerelemhez való jogot”. Majd úgy folytatta, „tisztában vagyok azzal, hogy a címlap jobboldali szélsőségesek támadási felülete lesz”. T

A svéd külügyminiszter egyetértését és támogatását fejezte ki a kép kapcsán a Twitteren is megosztott posztjában

 

 

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A normálisat nem lehet helyettesíteni az abnormálissal.

Ilyen zászlóért melyik katona kész meghalni?

Ezek szerint a svéd hadsereg kommunikációs emberei sem értik az emberlétet...

Attól tarthattak, hogy a Berlint védő holland SS-ek sorsára jutnak.

30 év múlva a svéd államvallás az iszlám lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés