A svéd hadsereg szerint érdemes megvédeni a szivárványzászlót

2021. augusztus 03. 20:35

Fizetett LMBTQ-támogató hirdetést jelentetett meg a svéd fegyveres erők (Försvarsmakten) az ország egyik legnagyobb újságjának címlapján.

2021. augusztus 03. 20:35
null

A Svenska Dagbladet (Svéd Napilap, SvD) címlapján vasárnap – a hétfőn kezdődő, és egy héten át tartó stockholmi Pride fesztivál megkezdésére időzítve – egy szivárvány színű zászlót cipelő svéd katonával jelent meg – írta meg a Magyar Nemzet.

 

A kép alatt a svéd fegyveresek erők szlogenjének módosított változata olvasható: „Védjük az emberi jogokat és az egyenlőséget mindenki számára, valamint biztosítjuk, hogy mindenki az általa választott módon élhessen.”

A toleráns svédek közül is sokan bírálták azonban a svéd hadsereg „aktivizmusát”. Véleményük szerint a „hadseregnek nem kellene politikai kérdésekben megnyilvánulnia, különösen akkor, ha ezt adófizetői pénzből teszik”.

„A hadseregnek nem Svédország határait, a fontos helyszíneket és valamennyi svéd életét kellene védenie? Amennyire én tudom, a jogok védelme a politikusok felelőssége” – vélekedett egy hozzászóló a Twitteren.

A svéd kormány megvédte a hidetést és annak üzenetét

 

Noha a hadsereget tradicionálisan férfiasnak tartják, mi próbálunk kitörni ebből a képből” – nyilatkozta a svéd Expressen lapnak Therese Fagerstett, a fegyveres erők szóvivője.

Patrick Oksanen újságíró és a Stockholm Free World Forum (Frivärld) agytröszt vezető munkatársa szerint „ez egy szép és egyértelmű hirdetés, ami azt mutatja, hogy a svéd hadsereg befogadó és védi a szerelemhez való jogot”. Majd úgy folytatta, „tisztában vagyok azzal, hogy a címlap jobboldali szélsőségesek támadási felülete lesz”. T

A svéd külügyminiszter egyetértését és támogatását fejezte ki a kép kapcsán a Twitteren is megosztott posztjában

 

 

Fotó: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hattori
2021. augusztus 04. 17:16
ezek a svédek olyan hülyék helyből, mint mások nekifutásból. igazi tanult, önfelszámoló, degenerált barmok. jóemberkednek, miközben maguk is jól látják, hogy az országuk szép lassan megy a lefolyóba.
zakar zoltán béla
2021. augusztus 04. 14:19
lappföldi szúnyogok védik a hazát......
Tibesz26
2021. augusztus 04. 11:56
ez a beteg lmbtq propagandát meg kellsemmisiten a katonákat akik az lmbtq tagjai vállalják a következményeket
Autofocus
2021. augusztus 04. 10:43
Remélem a gyakorlótéren stílszerűen a 90-es évek ikonikus svéd traveszti-pop csapatának, az Army of Lovers-nek a számaira menetelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik