Biles a talaj döntőjétől is visszalépett

2021. augusztus 1. 9:30
A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába.

Simone Biles az egyéni összetett, az ugrás és a felemáskorlát fináléja után a női tornászok hétfői talaj döntőjétől is visszalépett a tokiói olimpián.

A négyszeres ötkarikás bajnok és 19-szeres vb-aranyérmes sztár a múlt hétvégi selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie. Az ügy hátteréről itt írtunk.

Egy nappal később jelezte, hogy az összetettben nem indul, és a szerenkénti döntőkről később határoz. Szombaton bejelentette, hogy egyik vasárnapi döntőt – az ugrást és a felemáskorlátot – sem vállalja, vasárnap pedig közölte, hogy visszalép a talaj fináléjától, a keddi gerenda-döntőről pedig később dönt.

 

(MTI)

Fotó: Az amerikai Simone Biles ugrásgyakorlata a 2020-as nyári olimpia női torna csapatversenyének döntőjében a tokiói Ariake Tornaközpontban 2021. július 27-én. MTI/EPA/Hou Hvi Jung

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És sok sok pénzért..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés