Politikai következményei lesznek a botrányos iskolai „szexórának” Ausztriában

2021. július 29. 11:14

Egy tanárnő hat-tíz éves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést és szemléltetésként egy női babát használt.

2021. július 29. 11:14
null

Ausztriában is kormányzati intézkedésekre készülnek az iskolai szexuális oktatás szigorúbb szabályozásáért, mert egyre extrémebb példákra derül fény nyugati szomszédainknál – írja az Origo.

A „szexóra” következményei

A lap a bécsi Kronen Zeitung hétfői cikkéről ír, amelyből kiderül: botrányos gyakorlattal mutatták be a gyerekeknek a szexualitást egy helyi iskolában.

A tanárnő a hat-tíz éves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést és szemléltetésként egy női babát használt. A „felvilágosítás" arra is kiterjedt, hogy a lányok használhatják az ujjaikat is szex közben. Néhány gyereket ez annyira felzaklatott, hogy tiltakozni próbált, az egyik fiú közölte a tanárnővel, hogy nem akarja ezt tovább hallgatni, de a pedagógus azt válaszolta, hogy muszáj.

Az érintett fiút az eset után ki is vették a szülei az iskolából, akik arról is beszámoltak a lapnak, hogy soha életében nem látták még ilyennek a gyereket, összeomlott. Pár nap múlva az iskolai „szexóra” újabb megdöbbentő következményével szembesültek a szülők. Az egyik osztálytárs vendégeskedett náluk, és mint máskor is, játszott a tízéves lányukkal, majd hirtelen le akarta húzni a nadrágját.

Túl fiatalok ehhez

Egy másik beszámoló szerint a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert. „Ezzel az információval nem tudnak mit kezdeni a gyerekek, hiszen még túl fiatalok hozzá” – mondta idegesen az egyik apa.

„Ez megijeszti a gyerekeket, hibás módon közelítik meg a témát, mert megsértik a szemérmesség természetes határát. A szexuális nevelésnek mindig korosztálynak és a fejlettségnek megfelelőnek kell lennie. A hat vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus” – fejtette ki az osztrák lapnak Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke, teljesen elhibázottnak ítélte ezt afajta felvilágosítást.

A botránynak politikai következményei is lesznek: a Kurz-kormány gyorsan reagált a történtekre. Az Oktatási Minisztérium felülvizsgálja, hogy a jövőben mely egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marica61
2021. július 31. 16:54
jo lenne ha a hir igaz lenne de kurcz eddigi megnyilvánasulásai alapján ez csak az ujságiroknak szolt. "kutyábol nem lesz szalonna"
Vakfolt
2021. július 30. 14:05
"A hat vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus” – fejtette ki az osztrák lapnak Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke, teljesen elhibázottnak ítélte ezt afajta felvilágosítást" De a nemváltó műtét eldöntéséhez meg már teljesen érettek, ugye? Bajnai idejének lejártakor már készen volt a magyar gendertörvény bevezetése, a fidesz törölte el, 11 éve élnénk már a mocsokban, és semmiféle romantikus ábrándjaitok ne legyenek, gyurcsány visszahozza, ha hatalomba kerül!
BobbyBacsi
2021. július 30. 13:42
Nem kell sok idő,és a miénkhez hasonló törvényeket fognak hozni több tagállamban is.De akkor már nem lessz ekkora hőbörgés mint nálunk.Pl.: kerítés a határon... Na ezért rühellik Orbánt a libsi paraziták,megmeri húzni amit más nem.
Szőke Ciklon
2021. július 30. 13:10
Az a tanárnő(?) egy perverz, kielégítetlen és pedofil hajlamokkal rendelkező perszóna. Ennek ellenére Macron meg fog hátrálni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik