Politikai következményei lesznek a botrányos iskolai „szexórának” Ausztriában

2021. július 29. 11:14
Egy tanárnő hat-tíz éves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést és szemléltetésként egy női babát használt.

Ausztriában is kormányzati intézkedésekre készülnek az iskolai szexuális oktatás szigorúbb szabályozásáért, mert egyre extrémebb példákra derül fény nyugati szomszédainknál – írja az Origo.

A „szexóra” következményei

A lap a bécsi Kronen Zeitung hétfői cikkéről ír, amelyből kiderül: botrányos gyakorlattal mutatták be a gyerekeknek a szexualitást egy helyi iskolában.

A tanárnő a hat-tíz éves kisdiákoknak magyarázta a nemi közösülést és szemléltetésként egy női babát használt. A „felvilágosítás" arra is kiterjedt, hogy a lányok használhatják az ujjaikat is szex közben. Néhány gyereket ez annyira felzaklatott, hogy tiltakozni próbált, az egyik fiú közölte a tanárnővel, hogy nem akarja ezt tovább hallgatni, de a pedagógus azt válaszolta, hogy muszáj.

Az érintett fiút az eset után ki is vették a szülei az iskolából, akik arról is beszámoltak a lapnak, hogy soha életében nem látták még ilyennek a gyereket, összeomlott. Pár nap múlva az iskolai „szexóra” újabb megdöbbentő következményével szembesültek a szülők. Az egyik osztálytárs vendégeskedett náluk, és mint máskor is, játszott a tízéves lányukkal, majd hirtelen le akarta húzni a nadrágját.

Túl fiatalok ehhez

Egy másik beszámoló szerint a tanárnő arról is beszélt a gyerekeknek, hogy aki nem akar kisbabát, az használhat óvszert. „Ezzel az információval nem tudnak mit kezdeni a gyerekek, hiszen még túl fiatalok hozzá” – mondta idegesen az egyik apa.

„Ez megijeszti a gyerekeket, hibás módon közelítik meg a témát, mert megsértik a szemérmesség természetes határát. A szexuális nevelésnek mindig korosztálynak és a fejlettségnek megfelelőnek kell lennie. A hat vagy tízéves gyerekeket nem érdekli még a nemi aktus” – fejtette ki az osztrák lapnak Peter Stippl, a Pszichoterápiás Szövetség elnöke, teljesen elhibázottnak ítélte ezt afajta felvilágosítást.

A botránynak politikai következményei is lesznek: a Kurz-kormány gyorsan reagált a történtekre. Az Oktatási Minisztérium felülvizsgálja, hogy a jövőben mely egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 104 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a biologia hatodik vagy hetedik osztalyban kezdodik. otodikben meg csak kornyezetismeret van.

szoval nem, nem 6 eves gyerekek ulik vegig, akiknek ez meg sokkolo lehet.

"
Az Oktatási Minisztérium felülvizsgálja, hogy a jövőben mely egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban.
"

Nem tudom, érzitek-e, de Orbán megint győzött.

"a Kurz-kormány gyorsan reagált a történtekre. Az Oktatási Minisztérium felülvizsgálja, hogy a jövőben mely egyesületeknek engedélyezzék a szexuális oktatást az iskolákban."

Nekem is az osztrák "kapu oldalszárnyacskákkal" jutott eszembe...(T.i. hogy mi pedig az ellenség kommunikációja szerint kz kerítést építettünk a déli határunknál...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés