Joe Biden „nagyon közeli barátjaként” hivatkozott Vlagyimir Putyinra

2021. július 28. 11:47
Az amerikai elnök szerint „nagyon közeli barátját, az orosz elnököt pokolian aggasztja hogy jobbak vagytok, mint a csapata tagjai. Nem viccelek! Nem viccelek!” – teszi hozzá a morgolódó tömegnek címezve.

Joe Biden beszédet mondott az amerikai hírszerzés képviselői előtt. A beszédben biztosította őket bizalmáról, és kiemelte a munka fontosságát, amit az amerikai hírszerzés tagjai végeznek. Az Egyesült Államok ellen intézett súlyos kibertámadás akár valódi lövésekkel járó háborúhoz is vezethet egy másik nagyhatalommal – figyelmeztetett.

„Azt gondolom, hogy valódi, lövésekkel járó háborúban találjuk magunkat egy másik nagyhatalommal, annak egy nagy jelentőségű kibertámadás lesz az előzménye, és ezen a téren exponenciálisan fejlődnek a képességek” – mondta korábban Biden.

Joe Biden amerikai hírszerzők előtt is beszélt

Joe Biden a Nemzeti Terrorelhárítási Központban beszélt a Liberty Crossing Intelligence Campuson, McLeanben, Virginiában. 

Joe Biden szerint nincs olyan, hogy teljes bizonyosság, ennek ellenére kimondottan fontos, hogy megbízható, alapos hírszerző munkát végezzenek.

Ekkor jött a teremben zúgolódást keltő mondat: 

„Tudom – tényleg tudom –, hogy milyen kemény munkát végeznek. Tudom, hogy a hírszerzés világában nincs olyan, hogy 100 százalékos bizonyosság. Alkalmanként ez történik, de ritkán, ritkán, nagyon ritkán. De azt is tudom, hogy munkájuk felbecsülhetetlen ahhoz, hogy tudatos, stratégiai nemzetbiztonsági döntéseket hozzunk” – kezdte mondandóját. 

„Tudják, nemrégiben volt egy találkozóm nagyon közeli barátommal, Vlagyimir Putyinnal. Elmondhatom, hogy már nagyon-nagyon régóta van dolgom a világ vezetőivel, és csakúgy mint ti, hölgyek és urak, egyszerűen ráéreztek a másik emberre egy idő után. Ő tudja, hogy ti jobbak vagytok, mint az ő csapata, és ez nagyon aggasztja őt. Nem vicc! Nem vicc! Számít. Számít” – suttogta a mikrofonba a megdöbbent hírszerzőknek Joe Biden. 

A kiberbiztonság a Biden-kormányzat egyik legsürgetőbb megoldandó problémája lett, miután az elmúlt időszakban súlyos támadások érték az ország egyik elektromoshálózat-üzemeltetőjét, a SolarWindset, a Colonial Pipeline üzemanyagvezeték-hálózatot a JBS húsfeldolgozót és a Kaseya szoftvercéget, és mindegyik támadás jóval az érintett cégeken túlmutató károkat okozott. Ezekkel a támadásokkal az amerikaiak végig Oroszországot vádolták, Biden többször felszólította Vlagyimir Putyint az orosz hekkerekkel szembeni fellépésre.

Fotó: Jim WATSON, Grigory DUKOR / AFP / POOL 

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés