Párizsban a legdrágábbak a lakások

2021. július 26. 15:24
Párizs a legdrágább európai város, Budapest pedig a fővárosok között hátul helyezkedik el egy európai lakáspiaci elemzés szerint.

A Deloitte Property Index című kiadvány szerint az európai lakáspiacot gyakorlatilag Róma kivételével drágulás jellemezte 2020-ban – írta meg a Figyelő.

A vizsgált országok közül Ausztriában a legdrágább új lakáshoz jutni (négyzetméterenként átlagosan 4457 euró), a második helyezett Franciaország (4421 euró), míg Magyarországon négyzetméterenként 1657 eurót kellett fizetni. A városokat tekintve Párizs a legdrágább, 13.000 euró/négyzetméterrel, Budapest pedig Prága, Pozsony és Varsó mögött van 2207 eurós négyzetméterárral.

Nyitókép: Laure Boyer / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@Gullwing
@Berecskereki
Áder János hevesen érvelt amellett, miért nem helyes a határon túliak anyagországi választójoga
2018. február 11., 19:30

Szerző: 168.hu

„Elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizető polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz” – mondta Áder János.

Parlamenti beszédében a fideszes politikus arról is beszélt: azért sem támogatják a választójog kiterjesztését a határon túl élő magyaroknak, „mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága”. Azt mondta, hogy „aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra”.

Persze mindezt Áder nem most, hanem 25 évvel ezelőtt. Az akkor ellenzéki Fidesz politikusa az 1993. szeptember 28-án, a választójogi törvény módosításáról szóló vitában érvelt olyan vehemenciával – és hajszálpontosan olyan érvekkel – a külföldön élő magyarok szavazati joga ellen, mint manapság Gyurcsány Ferenc.

A megdönthetetlen elvi alapállásról videó is tanúskodik, alább pedig a fotó, amelyen az egymilliomodik új magyar határon túli kettős állampolgárral, családjával, valamint Orbán Viktorral mosolyog Áder János"

Magyarázzátok avval, hogy Áder fejlődött, a régen az régen volt, most meg a most van, akkor még naívvoltésnemtudhatta stb.
Szarházik.

igen, mert telepitik be szocialis lakasokba a fekakat mikozben a kozeposztaly nem tud lakashoz jutni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés