Nézőpont Intézet: A baloldaliak többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást

2021. július 24. 09:37

A túlnyomó többség a kormány álláspontjával ért egyet, miszerint a szülő dönthessen arról, hogy a gyermekének mit tanítanak a homoszexualitásról a közintézményekben.

2021. július 24. 09:37
null

A magyarok háromnegyede, azaz 74 százaléka úgy látja, szülői engedélyhez kell kötni a homoszexualitásról való oktatást az iskolákban és az óvodákban – derül ki a Nézőpont Intézet reprezentatív kutatásából.

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint

a túlnyomó többség a kérdésben a kormány álláspontjával ért egyet,

és mindössze ötből egy ember véli úgy, hogy nem kell függenie a szülők engedélyétől a gyermekek iskolában történő érzékenyítésének, ahogy az a Nyugat-Európában zajló érzékenyítési program által egyre inkább terjed.   

Komoly fejtörést okozhat a baloldalon a kormányzati népszavazás témája, mivel a kormánykritikus személyek többsége is a szülői engedélyek mellett foglalt állást (56 százalék), mindössze harmaduk áll az LMBTQ-szervezetek pártján” – írja honlapján az intézet.

A kormánypárti tábor elsöprő támogatása mellett (86 százalék) az ismeretlen preferenciájúak kétharmada is támogatja a kormányzati álláspontot,

miszerint a szülő dönthessen arról, hogy a gyermekének mit tanítanak a homoszexualitásról a közintézményekben.

Demográfiai csoportok szerint minimális eltérések tapasztalhatóak, a fiatalok kétharmada, az idősebbek négyötöde osztja a kormánypártok álláspontját, míg Budapesten 10-ből 7, vidéken 4-ből 3 ember vélekedik úgy, hogy a szülő dönthessen a kérdésben.

(MTI/Nézőpont Intézet, Kép: Nézőpont Intézet)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. július 25. 17:51
A kérdést nem értem, hogy miért tették fel. Minden épeszű ember a gyerekét biztonságban akarja tudni.
kitiltott
2021. július 25. 10:57
Mégegyszer utoljára Mindenki azzal és amivel éli ki a szexuális aberráltságát akivel vagy amivel akarja. 18 év felett akár a kecskével is.. De a pirosvonal alatti gyerekeket hagyják békén. Az óvodákat és haza iskolákat kerüljék messze el mert mi normális gondolkodású szülők vagyunk többen.. Jajj lesz nekik ha nem ami akaratunk teljesül.. Már szervezik az önkéntes gyermekvédelmi őrségeket..
Vakfolt
2021. július 25. 10:08
Kanadában és a többi klassz helyen, ahol simán bevezették az ovisok megrontását, megszavaztatták az embereket? Vagy ez fel sem merült? Netán perekkel kényszerítették ki azt, hogy a lakosság megrettenve kussoljon és tűrjön? Hú mekkora demokrácia van ott!
jánosbácsi
2021. július 24. 20:51
Hülye nézőpont intézet nincsenek bal és jobboldali szülők csak szülők vannak . Vannak közöttük jók és rosszak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik