Karácsony a Pride-on: Azt kérték a szervezők, hogy ne tartsak kampánybeszédet

2021. július 24. 18:47

„Sokan azt mondják, hogy a Pride egy provokáció. Én most provokállak titeket” – fogalmazott felszólalásában a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

2021. július 24. 18:47
null

Korábban már írtunk róla, hogy elkezdődött a Budapest Pride idei felvonulása. Az eseményen felszólalt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

Karácsony: Azt kérték a szervezők, hogy ne tartsak kampánybeszédet

„Sokan azt mondják, hogy a Pride egy provokáció. Én most provokállak titeket” – kezdte beszédét Karácsony, aki elmondása szerint heteroszexuális és keresztény, illetve „ennek a büszke, sokszínű, befogadó, fantasztikus városnak a szolgálója”, ezért kell ott lennie a rendezvényen.

Felszólalásában a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje elmondta azt is, szerinte „amikor a szabadságunkért kiállunk, akkor a szabadsághoz mindig szolidaritásnak is járnia kell, mert holnap a romákért kell tüntetni, akiket Jászapátiban akarnak megfélemlítenek.”

Bár az esemény szervezői külön kérték, hogy ne kampánybeszédet tartson, Budapest főpolgármester arra bátorította a jelenlevőket, hogy indítsák el közösen a változást. Mint fogalmazott:

ha végre a politika megváltozik, szembe kell néznünk azzal a borzasztó örökséggel, amit majd valahogy közösen le kell dolgoznunk.”

Karácsony Gergely beszédét teljes egészében az alábbiakban nézheti végig:

Galériánkat a 26. Budapest Pride Fesztiválról itt tekintheti meg.

tekintheti meg.

Nyitókép: Trenka Attila

Kapcsolódó cikkek

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. július 27. 04:33
Azért létezünk ma is.
sorivo4
2021. július 27. 04:33
A buzikat mekövezték ezer éve.
sorivo4
2021. július 27. 04:31
Megfognád egy buzi pillanatra a faszokat? Te kibaszott buzi.
sorivo4
2021. július 27. 04:29
Buzi vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik