Elkezdődött a Budapest Pride idei felvonulása

2021. július 24. 15:59

Az eseményen beszédet mond Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

2021. július 24. 15:59
null

„Az idén harmadik alkalommal 1 hónapos 26. Budapest Pride Fesztivál záró eseményeként megvalósuló Budapest Pride Felvonulás szlogenjével – »Vedd vissza a jövőd!« – igyekszünk a társadalomban jelenlévő szorongásra és apátiára reagálni” – írja a Budapest Pride hivatalos oldala. 

A házigazda idén Lang Györgyi lesz, de beszédet mond még:

  • Karácsony Gergely (Budapest főpolgármestere)
  • Hegedűs Máté (a Budapest Pride szervezője),
  • Vladimir Luxuria (az Európai Parlament első transznemű képviselője),
  • Hegedűs Emmett (transznemű fiatal),
  • Szél Bernadett (országgyűlési képviselő),
  • Vay Blanka (a Prizma Transznemű Közösség aktivistája) is.

Idén is több szervezet indít járművet, összesen hat autó/kamion kíséri a felvonulást. A Budapest Pride kamionja mellett zenés, illetve vízosztó autók is gurulnak a tömeggel, a sort pedig a Momentum járműve zárja. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy jelentős közlekedési változások várhatók szombaton a Budapest Pride felvonulás miatt. A korlátozások délután 13:00 és 17:30 között a Deák Ferenc tér, a Kiskörút, a Szabadság híd, a Szent Gellért rakpart és a Tabán útvonalon várhatók. 

Fotó: Trenka Attila

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. július 24. 20:37
FÉRGEK
Performan
2021. július 24. 19:30
Hogy mennyire komoly a helyzet, ami a pedofília térhódítását illeti, és mennyire tényleg az utolsó pillanatban lépett a kormány, elég megnézni ezt a hírt Svájcból: "civil szervezetek létrehozták az úgynevezett Jugend (gyerek) Pride-ot."
Ferry63
2021. július 24. 19:26
Ezen nem kell csodálkozni, Karácsony buzi, Fegyör buzi, Klárikánák pöcse van , teljesen egyértelmű, csak a buzi Jakabot hol hagytátok?! Szánalmas társaság! Ez legyen a legnagyobb örömötök!
di78
2021. július 24. 18:45
"A házigazda idén Lang Györgyi lesz" Ez az a nő, akit úgy 35 éve teherbejtett Magyarország egyik díszbuzija Kulka János? még heteró korában... És hol a gyereke? Csak nem abortáltatta? Ha belegondolok, hogy ezeknek az embereknek milyen önző, nyomorult életük volt és van, hát... Egy egészséges érzelmű ember sajnálatot érez irántuk és nem gyűlöletet, amit ők mondanak állandóan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!