Hosszú Katinka ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória hatodik 400 méter vegyesen

2021. július 25. 04:23

Még várat magára a második magyar érem.

2021. július 25. 04:23
null

Amint arról korábban írtunkMihályvári-Farkas Viktória a hatodik, míg a címvédő és világcsúcstartó Hosszú Katinka a hetedik idővel bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyeinek nyitónapján. A Ferencváros 17 éves reménysége 4:35.99 perces egyéni csúccsal futamában a harmadik lett, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 4:36.01 perces idővel negyedikként zárt.   

Hosszú az ötödik, Mihályvári-Farkas a hatodik helyen végzett

A címvédő Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

A háromszoros ötkarikás bajnok Hosszú a táv nagy részében dobogós helyen haladt, az utolsó 150 méteren azonban visszaesett és 4:35.98 perccel ötödikként csapott célba. A mindössze 17 éves honfitársa 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján. Az aranyérmet a hazai Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. július 25. 14:22
szép volt jó volt! most már vége! minden sportoló felett eljár az idő! jobb most elköszönni, mint megvárni az örököst vereséget
kozmosz
2021. július 25. 12:12
Reméltem, hogy az egyikük bronzot úszik.
geyza1947
2021. július 25. 11:01
Hosszú ötödik helye cimvédőként, akárhonnan is nézem azoknak meglepetés akik azt gondolták, hogy maradt világ klasszis úszó. Én akkor megjósoltam több kommentben is, hogy Hosszú visszaesik és már nem lest olimpiai bajnok, amikor kirúgta Tusupot mint edzőt is ! Tusup olyat tudott Hosszú felkészítésére amit más nem ! Ök ketten tudtak csak világra szóló eredményeket elérni. Hosszú úgy gondolta, hogy majd Tusup edzéstervei alapján felkészül és az eredmények jönnek. Abban tévedett, hogy Tusup nen egy edzésterv alapján vitte végig , hanem mindig a versenyző aktuális állapotának megfelelően változtatott a jó irányba. Amikor Hosszú bejelentette, hogy az útjaik szétvltak már új szerelme van stb. tudható volt, hogy vissza esik. Hosszú azért tudott a legnagyobb bajnok lenni, mert Tusup azzá tette, ök ketten voltak a legnagyobbak. Ez az ötödik hely bizonyítja Tusup hiányát. Megérte Katinka ?
baje
2021. július 25. 10:31
Így múlik el a világ dicsősége ! Hosszú évek óta a rövid pályás , jó pénzdíjas "versenyekből" élt. Az ő életkora már nem a jövő útja. Évek óta túltolta a kormánypropaganda. Most már fókuszálhat a reklámokra. Egerszegi Krisztina versenyzőként és emberként is jelentősebb mint a propagandára utazó hosszú !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik