Szlovákia önként, dalolva beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe

2021. július 23. 13:43

Mózes Szabolcs
Facebook
Ki kérte ezt a szlovák kormánytól? Miért jó ez a kormánynak vagy az országnak?

„Kirívó pofátlanságnak tartom, hogy Szlovákia önként, dalolva, nemzetállami buzgalomból beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe: a kisebbségi jogvédő csomag ellen!

Ki kérte ezt a szlovák kormánytól? Mit vár ettől Szlovákia? Miért jó ez a kormánynak vagy az országnak?

Az átfogó uniós kisebbségvédelmi kezdeményezést 1 millió 123 ezer uniós polgár támogatta, közte 63 ezer szlovák állampolgár is aláírta, ami a negyedik legtöbb támogató az EU-s országok között. Szlovákia lakosságának ötöde egy nemzeti kisebbség tagja. Rajtuk, rajtunk segíthetne a Minority SafePack – a maradék négyötödöt pedig semmivel sem rövidíti meg. Ennek ellenére Szlovákia azt látta jónak, ha nekimegy a kezdeményezésnek.

A Minority SafePacket az Európai Bizottság idén januárban kaszálta el, amikor úgy döntött: a több mint egymillió aláírás ellenére nem indít jogalkotást. A kezdeményezők ezt a döntést támadták meg az EU Bíróságán, mellettük szállt be a perbe Magyarország, a másik oldalon pedig, mint aktuálisan Vincze Loránt erdélyi EP-képviselő információi alapján kiderült, Szlovákia lett részese a pernek.

Tegnap felkértem a Szövetséget létrehozni szándékozó másik két párt vezetőjét, hogy közös fellépéssel vonjuk felelősségre a szlovák illetékeseket!”

 

Nyitóképen: Mózes Szabolcs. Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szlovákok még jobban bíznak a fényességes Nyugatban és rövid távon még igazuk is lehet, vannak ott cifra dolgok, de azok így beleférnek az "európai értékekbe".

Hosszú távon nemcsak magukkal, a térséggel tolnak ki. Gratulálok! El fog jönni az az idő, h. pl. ez a lépésük NEM fér bele a V4-be.

Jobb egy szomszéddal békességben élni, de így nehéz lesz. Viszont ennek a térségnek CSAK EGYSÉGBEN van jövője, úgy alakultak a dolgok. Egy többnemzetiségű országot vszg. ész-szerűbb úgy kormányozni, h. minden nép és nemzetség elfogadhatóan érezze magát benne.

Vannak megoldhatatlan problémák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés