Szlovákia önként, dalolva beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe

2021. július 23. 13:43

Ki kérte ezt a szlovák kormánytól? Miért jó ez a kormánynak vagy az országnak?

2021. július 23. 13:43
null
Mózes Szabolcs
Facebook

„Kirívó pofátlanságnak tartom, hogy Szlovákia önként, dalolva, nemzetállami buzgalomból beállt a Minority SafePack kapcsán indított uniós perbe: a kisebbségi jogvédő csomag ellen!

Ki kérte ezt a szlovák kormánytól? Mit vár ettől Szlovákia? Miért jó ez a kormánynak vagy az országnak?

Az átfogó uniós kisebbségvédelmi kezdeményezést 1 millió 123 ezer uniós polgár támogatta, közte 63 ezer szlovák állampolgár is aláírta, ami a negyedik legtöbb támogató az EU-s országok között. Szlovákia lakosságának ötöde egy nemzeti kisebbség tagja. Rajtuk, rajtunk segíthetne a Minority SafePack – a maradék négyötödöt pedig semmivel sem rövidíti meg. Ennek ellenére Szlovákia azt látta jónak, ha nekimegy a kezdeményezésnek.

A Minority SafePacket az Európai Bizottság idén januárban kaszálta el, amikor úgy döntött: a több mint egymillió aláírás ellenére nem indít jogalkotást. A kezdeményezők ezt a döntést támadták meg az EU Bíróságán, mellettük szállt be a perbe Magyarország, a másik oldalon pedig, mint aktuálisan Vincze Loránt erdélyi EP-képviselő információi alapján kiderült, Szlovákia lett részese a pernek.

Tegnap felkértem a Szövetséget létrehozni szándékozó másik két párt vezetőjét, hogy közös fellépéssel vonjuk felelősségre a szlovák illetékeseket!”

 

Nyitóképen: Mózes Szabolcs. Fotó: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2021. október 05. 19:33
Vesszen Trianon - mindent vissza!
mokány
2021. július 25. 06:31
KISANTANT Big Bráner ( Nagy Tesó ) csicskái .
petovsky pal
2021. július 24. 21:42
Tudni kell! Szlovakia es a szlovak ami kormanya ket, ellentetes dolog. A lakossag 90 szazaleka utalja a slovak kormanyt es koztarsasagi elnokasszonyt. Ez egy satanista tarsasag. Ha ma lennenek paralmenti valasztasok, a mai kormanykoalicio kibukna. Ez egy USA barat kormany es elnokasszony. Tehat a slovak kormany es a ,,Szlovakok,, ket kulonbozo dolog. Semmi kozuk egymashoz. A miniszterelnok es a kormany tobbi tagja mind muveletlen, tapasztalatlan , tehetetlen csalo.....vegzettseg nelkul. Csupan babok a cionizmus kezeben.
dick52
2021. július 24. 11:00
A tót az tót is marad. (A palóc az tudja.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik