Már a 444 is visszavonulót fújt az állítólagos megfigyelési ügyben

2021. július 21. 11:11
Az állítások helyett megjelent a feltételes mód.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, izraeli kémszoftverrel (Pegasus) figyelhettek meg magyar közszereplőket. A baloldali sajtó az állítólagos megfigyelést tényként kezeli, pedig konkrét bizonyítékkal nem rendelkeznek arról, hogy a kormány hallgatta volna le az érintett személyeket.

Ezt erősítette meg az egyébként érintett Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is az ATV-ben. Szerinte nincs abban semmi különös, hogy nemzetbiztonsági szervek céljához kötődően lehet alkalmazni titkos lehallgatásokat. „A telefonszámom szerepel egy jegyzékben, ennyit tudok, semmi többet nem tudok, erre azt kell mondanom, hogy és akkor?” – utalt ezzel a bizonyítékok hiányára. 

Azzal kapcsolatban pedig, hogy Bárándy Pétert a kormány kommunikációja aggasztja, szerinte ugyanis nem tesznek semmit annak érdekében, hogy tisztázzák magukat, Bánáti kifejtette: „A nemleges bizonyítás nem annyira egyszerű, előtte valakinek valamit le kellene tennie az asztalra, és akkor lehetne már erről beszélgetni”.

Az ügyben a Soros Györgyhöz köthető 444 is megfutamodott, korábban tényként állították, hogy „Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgat le a kormány”, ez azonban már csak a hír URL azonosítóján látszik, ugyanis a címet áttették feltételes módba: „Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgathattak le”.

Még az eredeti, tényállításokat megfogalmazó cím mellett is leírták a cikk szövegében a következőt: „Azt nem tudjuk még, hogy magyar állami szerv szervezte-e a megfigyeléseket, de az valószínűnek látszik, hogy a kormány megvásárolta a kémprogramot”. Tehát úgy állították a címben, hogy a kormány rendelte el a megfigyelést, hogy erre semmilyen bizonyítékuk nem volt, és ezzel ők is teljesen tisztában lehettek.

A sajtóhír, miszerint az Információs Hivatal vásárolt az izraeli Pegasus nevű kémszoftverből ugyancsak nem bizonyított tény. Ennek ellenére az ellenzéki lap a következő módon sugallta mindezt: „Véletlen egybeesés, vagy Orbán kedvenc kémje tárgyalt az izraeli kémszoftver megszerzéséről?” A hír leadjében ismét beismerték, hogy erre semmilyen bizonyítékuk nincs, csupán így képzelik el: „Hogy volt-e köze hozzá, arra nincs bizonyíték, de érteni ért hozzá” – írják.

Szijjártó Péter egyébként korábban cáfolta, hogy az Információs Hivatal megvásárolta volna a szoftvert.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látom, te már feladtad a reményt, hogy ebből lesz valami. Most jön a sejtelmes, nevetséges fenyegetőzés.

Gondolod, hogy egy nappal az ügy beindulása után, alaposabb tájékozódás nélkül lenne miről beszélni a bizottsági ülésen? Az ellenzék semmi konkrétumot, semmi saját érvet, bizonyítékot nem tudna felhozni, csak a külföldi lapokban olvasottakat szajkózná. Aztán, mivel feltételezéseket, nem lehet cáfolni, csak tényeket, büszkén hangoztatnák, hogy a kormányt sarokba szorították.

Mert ahol vádként csupa feltételes mód hangzik el, ott semmi nem tiszta.

Konkrétan miben vannak átverve a kormánypártiak? Mondom még egyszer: KONKRÉTAN.

Hogy is fogalmazott a titoktatos, álarcos figura? Kettős játékot játszó politikusról beszélt. Aki pedig kihasználja azt, ami a "NER lovagok" esetében vád, az valóban kettős játékot játszik. Felveszi azokat a pénzeket, amelyeknek a megvonásáért kiabál az EP-ben.

Ezzel szemben...

Jó ezzel szemben alapon nézzük azt, hogy amikor az ügy indult, az Index cikkében felsoroltak nemszeretem országokat, ahol természetesen az ottani titkosszolgálatok telepítették a programot magántelefonokra. Aztán megemlítettek élenjáró nyugati országokat, ahol érdekes módon nem a saját, hanem a marokkói szolgálat telepített.

Akkor a hazai, telefonokra is telepíthetett valamelyik idege szolgálat, csak viccből persze, hogy aztán az Amnesty Internatiolnalnek legyen mit megtalálni.

Csak egy kis odafigyelés, gondolkodás....

Majd az fog nagyot szólni,amikor a megvádoltak - beleérve az izraeli gyártót és szolgáltatót - pert indítanak és a vádlóknak bizonyítaniuk kell az állításaikat, feltételezéseiket.
Amennyiben nem tudják minden kétséget kizárva bizonyítani fizethetnek, mint a katonatiszt. Továbbá, ha az is kiderülne, hogy manipuláltak akkor még a bűncselekmény tényállása is fennállhat.

Már megint hazudsz.

Feketén-fehéren bizonyítani lehet, hogy a cikk eredeti címe ,,Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgat le a kormány,, Vagyis állítás.
Majd ,,Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgathattak le,, címre javították. Ez pedig feltételezés.

Feltételezem azért javították mert rájöttek, ha a kormány, a gyártó, szolgáltató perel akkor az állításukat nem tudják bizonyítani és elvesztik a pert.

nick89 2021. július 21. 12:45
@Nehidd El
"Egy minimális jogi ismeretekkel rendelkező ember nem képes kimondani olyat, hogy a bizonyítási teher a megvádolton van."

Dehogynem!
Emlékezz a koncepciós perekre vagy a vagyonosodási vizsgálatokra.
Mindkettőnél a "bizonyítási teher megfordult"

,,Az a baj, hogy természetesen ezek a bizonyítékok az NSO-nál mind megvannak,,

A ,,természetesen,, mióta jogi kategória?
A ,,természetesen,, még nem tény, hanem feltételezés.
Ki állítja és mivel bizonyítja minden kétséget kizárva, hogy ezek az adatok az NSO-nál megvannak?

Jobb lenne, ha leszállnál erről a témáról, mert folyamatosan hazugságba keveredsz.

Nincs ilyen, nem létezik. Kitaláció. Hiába ügyeskedsz az hazugságaiddal már régen hiteltelenné váltál. Egy átlagos fizetett troll vagy, és nálam az is maradsz. Menj a júdáspénzért.

A 444 hány éve létezik? Hol van a szakmaiság? Meg az állítólagos függetlenség, amire állandóan hagyatkoztok?
Nem tudom, de ha már bombát készül valaki robbantani...

Milyen konkrét érveket sorakoztattál fel, amit bizonyítani tudsz?
Egyet sem.
A következik, meg a természetesen, vagy az, hogy mihez értesz lenne a konkrét érv?
Engem akarsz ezzel befűzni, aki 77 évesen már annyi zsivány embert és zsiványságot látott tapasztalt?
Korábban keljél fel kisöreg.

Csakhogy ez megint csak feltételezés. Tények, bizonyítékok meg nincsenek.
Hogyan is aránylik a 300 az 50.000- hez?
Persze nekem alapból a matematika a bizonyítás eszköze, de azért ezen elgondolkodhatnál...

Igazad van, de van egy határ amikor már nem lehet hallgatni és bizonyos dolgokat szóvá kell tenni.

Antal Attila politológus, az ELTE egyetemi tanára lehet ennyi eszetlenséggel megáldva!

Csakhogy, bizonyítás nincs sehol. Tudom a direct36 módszeres kínlódást mutatott be a bizonyításra, amin végigszenvedtem magam, és állítom, feltételezésen kívül semmi sincs benne. Sem technikailag, sem jogilag. Nagy füst és durranás, eredmény nélkül. Végezzük már el azt az osztást! Ha lenne eszetek szégyellnétek magatokat. De nincs.

Erről ki fogom kérni a család, vannak azért köztük kifejezetten programoźók is 3-an, mérnökeinek véleményét.
Azt tudom, hogy az Amazon ügyködését felháborítónak találták, szerintük aggasztó, hogy privatizálták az internetet és simán elhallgattathatják a nekik nem tetsző hangokat és vállalkozásokat tehetnek tönkre...
Nem mellesleg, mi számunkra nem kérdés, hogy a baloldalon idegen ügynökök dolgoznak. A gyanú már innen is felmerül, hogy államellenes, demokratikus rend megdöntésére irányuló cselekedeteket hajt végre az ellnzék. Legalábbis egy része még titkot sem csinál belőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés