Már a 444 is visszavonulót fújt az állítólagos megfigyelési ügyben

2021. július 21. 11:11

Az állítások helyett megjelent a feltételes mód.

2021. július 21. 11:11
null

Ahogy arról korábban beszámoltunk, izraeli kémszoftverrel (Pegasus) figyelhettek meg magyar közszereplőket. A baloldali sajtó az állítólagos megfigyelést tényként kezeli, pedig konkrét bizonyítékkal nem rendelkeznek arról, hogy a kormány hallgatta volna le az érintett személyeket.

Ezt erősítette meg az egyébként érintett Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is az ATV-ben. Szerinte nincs abban semmi különös, hogy nemzetbiztonsági szervek céljához kötődően lehet alkalmazni titkos lehallgatásokat. „A telefonszámom szerepel egy jegyzékben, ennyit tudok, semmi többet nem tudok, erre azt kell mondanom, hogy és akkor?” – utalt ezzel a bizonyítékok hiányára. 

Azzal kapcsolatban pedig, hogy Bárándy Pétert a kormány kommunikációja aggasztja, szerinte ugyanis nem tesznek semmit annak érdekében, hogy tisztázzák magukat, Bánáti kifejtette: „A nemleges bizonyítás nem annyira egyszerű, előtte valakinek valamit le kellene tennie az asztalra, és akkor lehetne már erről beszélgetni”.

Az ügyben a Soros Györgyhöz köthető 444 is megfutamodott, korábban tényként állították, hogy „Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgat le a kormány”, ez azonban már csak a hír URL azonosítóján látszik, ugyanis a címet áttették feltételes módba: „Újságírókat, ellenzékinek gondolt közéleti szereplőket hallgathattak le”.

Még az eredeti, tényállításokat megfogalmazó cím mellett is leírták a cikk szövegében a következőt: „Azt nem tudjuk még, hogy magyar állami szerv szervezte-e a megfigyeléseket, de az valószínűnek látszik, hogy a kormány megvásárolta a kémprogramot”. Tehát úgy állították a címben, hogy a kormány rendelte el a megfigyelést, hogy erre semmilyen bizonyítékuk nem volt, és ezzel ők is teljesen tisztában lehettek.

A sajtóhír, miszerint az Információs Hivatal vásárolt az izraeli Pegasus nevű kémszoftverből ugyancsak nem bizonyított tény. Ennek ellenére az ellenzéki lap a következő módon sugallta mindezt: „Véletlen egybeesés, vagy Orbán kedvenc kémje tárgyalt az izraeli kémszoftver megszerzéséről?” A hír leadjében ismét beismerték, hogy erre semmilyen bizonyítékuk nincs, csupán így képzelik el: „Hogy volt-e köze hozzá, arra nincs bizonyíték, de érteni ért hozzá” – írják.

Szijjártó Péter egyébként korábban cáfolta, hogy az Információs Hivatal megvásárolta volna a szoftvert.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. július 21. 21:10
Pukkasztott nulla az egész. Megszereztek egy telefonszám listát, ami semmire sem jó, de azért kitették hátha beszennyezhetik vele a kormányt és ezzel is elbizonytalanítsák a szavazókat. Az elejétől elég gázos volt a story, főleg, hogy az Amnesty International van mögötte... amúgy elég nagy ösztűzben/ellenszélben kell most helytállnia a kormánynak minden irányból és csak kitartást tudok kívánni nekik!
formaegy
2021. július 21. 20:47
Azért nem ártana egy jó kis pert a nyakukba akasztani! De a mocskos ballibes gyereknyomorító náci politikusoknak is, akik tényként közölve pofáztak!!!!!!!!!!!!!!!!
csak szólok
2021. július 21. 15:46
Megérteném, ha lényeges politikai tényezőket hallgattak volna le. Vagy valószínűsíthetően hazaárulókat, mint Gyurcsányné, Cseh Kata, vagy Donáth Anna. De ki az a Panyi Szabolcs, vagy Gémesi György. Ezek lennének a legboldogabbak, ha igaz lenne a lehallgatásuk kacsája, mert az felértékelné ezeket a Jancsi bohócokat.
T. Péter
2021. július 21. 15:24
"Ja csak azt az életszerűséget, hogy az izraeli cég látja az összes titkosszolgálat anyagát." Nézd, tartsd meg magadnak a hülyeségeidet. Vissza lehet keresni a hozzászólásokat a Mandineren, természetesen bárki meggyőződhet róla (bár nem látom, hogy miért lenne fontos), hogy ezeket az ökörségeket te találod ki, én soha még csak hasonlót sem mondtam, még egészen véletlenül eltévesztve vagy melléütve sem. Vitázni szeretek és hajlandó is vagyok, bármikor, de ilyenben nem vagyok partner.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik