Szijjártó: Az Információs Hivatal nem vásárolt az izraeli szoftverből

2021. július 19. 16:53

A külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: a magyar állam nem vásárolt ebből a programból.

2021. július 19. 16:53
null

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a V4-országok külügyminisztereinek sajtótájékoztatóján hétfőn válaszolt az állítólagos lehallgatási ügyre vonatkozó újságírói kérdésre. A miniszter leszögezte: az általa felügyelt Információs Hivatal a kérdéses programot nem használja, azzal kapcsolatban semmiféle együttműködést nem folytatott.

Erről a vélelmezett vagy állítólagos adatgyűjtésről semmilyen információval nem rendelkezem”

– kezdte a miniszter válaszát. Mint mondta, hétfőn reggel megkérdezte az egyetlen általa felügyelt szolgálatot, az Információs Hivatalt, amelynek a vezetője arról tájékoztatta, hogy ebben az ügyben nem folytattak együttműködést sem az izraeli, sem más szolgálatokkal, a szóban forgó szoftvert nem használják, rá vonatkozó megállapodást nem kötöttek. Szijjártó Péter leszögezte; ha az ügyben összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot, ott az Információs Hivatal vezetője ugyanezt fogja elmondani.

A külgazdasági és külügyminiszter vonatkozó szavait a vélelmezett lehallgatási ügyről az alábbi videóban tekinthetik meg, 26:30-tól: 

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2021. július 19. 18:56
,,Szijjártó: Az Információs Hivatal nem vásárolt az izraeli szoftverből,, Akkor tessék kivizsgáltatni, hogy honnan vannak az információk és kitől, hogyan szerezték be. A telefonokat ki vizsgálta be, milyen dokumentumok, jegyzőkönyve készültek és mit tartalmaznak.Ha lehetőség van perbe kell őket hívni. Erre azért is szükség lenne, mert a computerworld.hu szerint - https://computerworld.hu/biztonsag/a-sotet-weben-arultak-a-vilag-leghatekonyabb-kemszoftveret-250299.html - 50 millió dollárért bárki hozzá juthatott a szoftverhez, az adatokhoz. Tessék felfogni, hogy nem egy tyúklopásról van szó, hanem kormányok buktatásáról.
catalina9
2021. július 19. 18:33
Szijjártó: Az Információs Hivatal nem vásárolt az izraeli szoftverből" lehet, hogy a hivatal még nem tud róla, de felvették a vásárlói névjegyzékbe....
..--..
2021. július 19. 18:21
-zsoltkom- "Erről a vélelmezett vagy állítólagos adatgyűjtésről semmilyen információval nem rendelkezem" „Információbiztonsági szakértő: Varga Judit viheti el a balhét a kémbotrány miatt A bizonyítékok miatt ezt már nem tudja letagadni a kormány. "Vagy a szolgálatoknak kell elvinniük a balhét, vagy Varga Juditnak, és van egy tippem, hogy melyikük fogja” - írta a vasárnap kirobbant Pegasus-botránnyal kapcsolatban közösségi oldalán Nemes Dániel információbiztonsági szakértő" https://bit.ly/3BjxOz2
balbako_
2021. július 19. 18:15
Most fogalmazzák, hogy a Mészáros Lőrinc vehetett....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!