Merkel: Költségesebb lesz a helyreállítás, mint a korábbi árvizek után

2021. július 20. 16:45
Az utak és vasútvonalak, illetve a megrongálódott települések újjáépítése tovább fog tartani néhány hónapnál – vélekedett Angela Merkel német kancellár kedden a katasztrófa által különösen súlyosan érintett Bad Münstereifelben, Észak-Rajna-Vesztfáliában.

Merkel azt ígérte, hogy a károsultaknak szánt gyorssegélyt késlekedés nélkül, reményei szerint napokon belül megkaphatják az emberek.    

Az utak és vasútvonalak, illetve a megrongálódott települések újjáépítése tovább fog tartani néhány hónapnál. „Világos, hogy most egy nagy levegőt kell vennünk” – fogalmazott a kancellár.      

Armin Laschet tartományi kormányfővel közös látogatásán Merkel arról is beszélt, hogy a katasztrófavédelem terén a jövőben ismét nagyobb szerepet kaphatnak a szirénák Németországban. A kancellár kiemelte, hogy jelenleg vizsgálják, mi az, ami a korai előrejelzési és katasztrófavédelmi rendszerben jól működött, és mi az, ami nem. Az ezzel kapcsolatos vitát illetően Merkel rámutatott: azt nem szabad elfelejteni, hogy ez olyan léptékű árvíz volt, amelyre nagyon hosszú ideje nem volt példa. Merkel hétfőn az árvizek által sújtott másik térségben, Rajna-vidék-Pfalz tartományban járt, ahol 117 ember halálát okozta az ítéletidő. Észak-Rajna-Vesztfáliában 47-en vesztették életüket.

(MTI)

Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP POOL / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kínában sivalkodnak az örömtől.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés