Gyorssegélyt kapnak az árvízkárosultak Németországban

2021. július 20. 14:15

Olaf Scholz pénzügyminiszter azt igérte, hogy a 300 millió eurós segélyt „gyorsan és bürokráciamentesen” megkapják azok a polgárok, akik az árvíz miatt nagy károkat szenvedtek el.

2021. július 20. 14:15
null

A pénzügyminiszter a Bild am Sonntagnak elmondta, hogy „sokmilliárd euró kell majd az újjáépítéshez, de ezt is előteremtik majd”.

Eddig 117 áldozatot azonosítottak, további 47-en váltak az árvíz áldozataivá Észak Rajna Vesztfália tartományban, egy fő pedig Bajorországban halt meg. A számok folyamatosan emelkedhetnek, mivel a mentőalakulatok folyamatosan dolgoznak, akiket több mint 1100 katona is segít.

Elöntötte az árvíz a német határhoz közeli osztrák kisvárost, Halleint, ahol Alexander Eisenmann helyi polgár észrevette, hogy két török szomszédja fuldoklik a vízben. Utánuk ugrott, és sikerült mindkettőjük életét megmentenie. Törökország külügyminisztere felhívta az osztrák polgárt, hogy személyesen köszönje meg az életmentő akciót „olyan időkben, amikor sok helyütt érezhető ellenszenv a törökökkel és a muzulmánokkal szemben” – áll a HVG beszámolójában. 

Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Azazizé
2021. július 22. 08:08
De jó hogy ebböl is migránspolitikát kell csinálni. Hírek: Németországban többen meghaltak az árvízek miatt, miközben Ausztriában két migránsal majdnem történt valami.
sozlib_abschaum
2021. július 20. 18:52
"Gyorssegélyt kapnak az árvízkárosultak Németországban", ha ha ha, a németek 200 azaz kétszáz euró gyorssegélyt kapnak a migrik meg 1700 eurót.
vastaps
2021. július 20. 16:59
'Németország pénzügyileg erős ország, úgyhogy megoldjuk' = vasaroltok ujj anyukat , apukat , nagymamat , gyerekeket. N0 problem.
Falfirka
2021. július 20. 16:38
úgy oldjátok meg mint a migriket, vagy mint a vakcinákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!