Kivételesen jó formában várja a tokiói megmérettetést Fucsovics Márton

2021. július 20. 11:55
Hétfő délután utazott el Tokióba Fucsovics Márton, aki az ötkarikás játékok egyetlen magyar teniszező résztvevője lesz – adta hírül a Magyar Tenisz Szövetség.

A világranglista 38. helyén álló játékost Nagy Zoltán kíséri el a japán fővárosba, aki szerint a magyar teniszező önbizalmát megerősítette wimbledoni jó szereplése, amely Tokióban is nagy hasznára lesz – írta a Huntennis. A 29 éves játékos hétfőn délután vág neki a nagy utazásnak. Az MTK Budapest szakemberét indulás előtt kérdezte a lap az ATP világranglista 38. helyén álló teniszező pillanatnyi formájáról.

„Wimbledonból a második hét csütörtökjén jöttünk haza és a következő keddig, Marci egy ötnapos feltöltődésre szánt időszakkal pihente ki az addigi terhelést – ismertette honlapunkkal játékosa programját Nagy Zoltán. – Ezt követően Jancsó Miklóssal a Park Teniszklubban, kemény pályán gyakoroltak, hiszen ez a felület vár ránk a japán fővárosban is. Én néhány napot a családommal töltöttem az újabb utazást megelőzően. Eddig zökkenőmentesen működött közöttünk a munkamegosztás, remélem ez a jövőben is így marad” – mondja el Nagy Zoltán. 

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményekre számítanak, a szakember szerint nehéz számszerű eredményekben gondolkodni, hiszen a sorsolástól is sok függ. Elmondta, hogy a múlt héten hosszabb teniszedzéseket végeztek, valamint az erőnléti fejlesztésre is figyeltek. „A különböző ütések számát növelve hoztuk ismét fel alaptechnikáját a tőle elvárható szintre. A mozgása nagyon biztató volt ezen a borításon. Kíváncsiak vagyunk, milyen körülmények fogadnak minket Tokióban, hogy zajlik majd az olimpia” – mondta az edző, aki hozzátette, hogy az utóbbi időszak alapján jó teljesítményre számítanak.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés