Az utolsó pillanatban is lefújhatják a tokiói olimpiát

2021. július 20. 14:41
Az elmúlt 24 órában újabb kilenc, a játékokhoz köthető pozitív koronavírustesztet regisztráltak Tokióban, egyet az olimpiai faluban, így az érintettek száma 67-re nőtt – írta meg az Index.

Muto Tosiro a tokiói olimpiai szervezőbizottságának ügyvezetője elmondta, folyamatosan figyelemmel követi a számokat és szükség esetén megbeszélést folytat a többi szervezővel. Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a koronavírosos esetek miatt az utolsó pillanatban törlik az ötkarikás játékokat, amelynek a nyitóünnepségére pénteken kerül sor.

Ezt Muto Tosiro újságírói kérdésre válaszolva mondta el keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy folyamatosan figyelik a fertőzöttek számát, és szükség esetén megtárgyalják a lehetséges forgatókönyveket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a játékokon részt vevő sportolóknak a versenyük előtt hat órával negatív koronavírustesztet kell szolgáltatniuk ahhoz, hogy induljanak. Muto Tosiro megjegyezte, arról, hogy azok a versenyzők, akiknek pozitív lett a tesztjük, mikor hagyhajták el a karantént, az illetékes hatóságok döntenek.

Az ötkarikás esemény augusztus 8-ig tart majd

A növekvő esetszámok kihívások elé állítják a szervezőket.

„Nem tudjuk megjósolni, mi történik majd a számokkal. Folytatjuk a megbeszéléseket, ha továbbra is emelkedést tapasztalunk”– fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Muto. A pénteken kezdődő olimpia a világ legkorlátozottabb sporteseménye, nézők sem lehetnek jelen. A napokban közel 12 ezer sportoló érkezik Japánba és a lakosság nagy része aggódik, hogy a külföldi látogatók jobban fellendítik a negyedik hullámot és tovább nő a fertőzöttek száma az országban.

(MTI, Index)

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés