Botrány az Olimpiai Stadionban: nemi erőszakkal vádolnak egy férfit

2021. július 19. 12:21
A gyanúsított tagadja a vádakat, azt mondja, nem kellett erőszakoskodnia, a hölgy „benne volt” a dologban.

Nem elég a Covid–19, a nézők kirekesztése, a halasztás: úgy tűnik, makacsul sújtja a balszerencse a tokiói olimpiát – írja az Index. Hozzátették: friss hír, hogy letartóztattak egy 30 éves üzbég fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy még pénteken megerőszakolt egy 20 év körüli nőt a tokiói Olimpiai Stadionban, miközben zajlott a megnyitóünnepség főpróbája.

Az elkövető szerint a hölgy „benne volt” a dologban

Az Index hangsúlyozza, hogy a japán rendőrség közleménye szerint a feltételezett elkövető egy 30 éves üzbég diák, bizonyos Davronbek Rahmatullajev, aki az egyik alvállalkozó cégnek dolgozott, és az volt a feladata, hogy a főpróbáról tudósító újságírókat szendvicsekkel és üdítőkkel lássa el. A gyanú szerint Rahmatullajev – aki 2014-ben érkezett Japánba, konkrétan az Aicsi prefektúrába egyetemi tanulmányokat folytatni, kibukott a tanintézményből, ezért dolgozik most az Olimpiai Stadionban – pénteken ismerkedett meg a 20 éves lánnyal, akit a stadion egyik folyosóján erőszakolt meg, miközben zajlott a nyitóünnepség főpróbája.

Az üzbég férfi tagadja a vádakat, azt mondja, nem kellett erőszakoskodnia, a hölgy „benne volt” a dologban.

A nő viszont másképp emlékszik, azt állítja, Rahmatullajev bevonszolta őt az egyik sötét folyosóra,

és ott egy széken megerőszakolta. Az olimpia szervezőbizottsága villámgyorsan elhatárolódott az esettől, azt állítják, az üzbégnek semmi köze a szervezőbizottsághoz, a férfi a cateringet biztosító egyik alvállalkozónak dolgozik. A közlemény sajnálkozását fejezi ki az eset miatt, amely „aláássa a bizalmat az olimpia iránt”.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés