Kovács István: Nem a hírekből kell kiindulni, amikor jogsérelemről van szó

2021. július 19. 20:52
Magyarországon nagyon konkrét szabályok vannak arra, hogyan lehet megfigyelni bárkit, legyen szó újságíróról vagy akár egy kőművesről – mondta Kovács István a Spirit FM műsorában.

Az újságírók izraeli kémprogrammal való megfigyelésére vonatkozó kérdésre Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Spirit FM Aktuál műsorában elmondta:

„Magyarországon nagyon konkrét szabályok vannak arra, hogyan lehet megfigyelni bárkit, legyen szó újságíróról vagy akár egy kőművesről. Ha ezeket a szabályokat megtartották, akkor nem történt jogellenes lehallgatás, ha nem, akkor lehet a jogsértés tényét vizsgálni” – hangzott el a Spirit FM Aktuál műsorában, ahol Kovács Istvánt, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatóját kérdezték újságírók izraeli kémprogrammal való állítólagos megfigyelése kapcsán. 

„Ha ezeket a szabályokat megtartották, akkor nem történt jogellenes lehallgatás, ha nem, akkor lehet a jogsértés tényét vizsgálni. Szerinte nem a hírekből kell kiindulni, amikor jogsérelemről van szó” – jelentette ki.

Soroshoz köthető szervezetek az állítólagos megfigyeléses ügy mögött.
Az állítólagos megfigyelésről szóló cikket összefogó Forbidden Stories fenntartója a Global Investigative Journalism Network nevű szervezet, ami több a Direkt36-hoz hasonló portált finanszíroz. A Global Investigative Journalism Network nevű szervezet egyik fő szponzora a Soros Alapítvány, vagyis az Open Society.

Fotó: Kovács István, Facebook

 

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kovács azt mondta, hogy a szabályok szerinti megfigyelésnek nincs akadálya. De ha a mostanában hallható, az alkotmányosság felrúgásáról értekező szövegeket nézem, honnan tudhatnánk, nem jutottak-e a titkosszolgálatok konkrét, az alkotmányos rendet, az állambiztonságot fenyegető tevékenység nyomára?

De ha azt nézzük, hogy egy izraeli szerveren 50 ezer lehallgatott telefon adatai voltak, akkor ki hallgatta le ezt az 50 ezer személyt, köztük a 300 magyart? A magyarországi lehallgatások adatait külföldön tárolják, több, más országbéli lehallgatással együtt?

Engem érdekelne, hogy a maradék 49700 megfigyelt melyik országban él?
Valamint az, hogy ha mondjuk egy amerikait lehallgnak, biztos, hogy Amerikában telepítették a kémprogramot?

Az Amnesty bölcsészei feltörték a világ egyik legfejlettebb kémprogramját.

Most valószínű az összes elmebeteg, paranoiás ellenzéki a telefonját fürkészi, és titkon bízik benne, hogy őt is lehallgatják, hogy aztán eldicsekedhessen a többi elmebetegnek, hogy ő a rendszer ellensége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés