Hollik: Brüsszel szerint a szülők jogát felülírja az LMBTQ-propaganda

2021. július 19. 16:27
Hollik István közölte: Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt és nemrég elküldte kifogásait is.

Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az LMBTQ-propagandával foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői videoüzenetében.

Hollik István közölte: Brüsszel megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt és nemrég elküldte kifogásait is. 

Az a helyzet, hogy kilóg a lóláb, nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy lássuk, ezek a kifogások teljesen tarthatatlanok”

– jelentette ki.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az EU saját alapjogi chartájának 14. cikkelye egyértelműen kimondja: a szülők kizárólagos joga, hogy vallási, világnézeti és pedagógiai meggyőződésüknek megfelelően biztosítsák a gyermekeik oktatását. 

Itt meg is állhatnánk, hiszen a gyermekvédelmi törvény épp ezt rögzíti, ezért az EU vizsgálata teljesen megalapozatlan, de a következő érvük még felháborítóbb”

– mondta Hollik István. 

Kiemelte, az EU szerint a gyermekek védelme mindennemű szexuális propagandától sérti a szolgáltatások szabad áramlásának alapelvét. Ez azt jelenti, hogy Brüsszel szerint a szülők gyermekeik nevelésére vonatkozó kizárólagos jogát felülírja az LMBTQ-propagandával foglalkozó nemzetközi szervezetek érdeke – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hangsúlyozta, Brüsszelnek nyilvánvalóan nem tetszik, hogy „mi kiállunk a gyermekeink védelme mellett és a többi országtól eltérően mi nem vagyunk hajlandóak beengedni a szexuális propagandát az iskolákba”. Talán jobb lett volna, ha ezt írják le őszintén, mert „a jogi érvelésük vérgyengére sikerült” – tette hozzá.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: Jaime Reina / AFP

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval a transzneműság propagálása óvodásoknak az szolgáltatás?
Hát, ezen még tényleg dolgozniuk kellett volna.

A 18 év alattiak alkoholfogyasztásának tiltása is sérti az áruk szabad áramlását, kereskedelmi korlátokat jelent, de erről még nem hallottam kritikát. Hogy lehet az, hogy csak az LMBTQ propaganda jogokat, gyerekek megnyomorításának jogát minden más fölé akarják emelni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés