Harminc nagykövetség áll ki a Budapest Pride mellett

2021. július 19. 12:48
„Aggodalommal” tekintenek a „közelmúltbeli fejleményekre”.

Közös nyilatkozatot adott ki harminc, Magyarországon megtalálható nagykövetség és 12 külföldi kulturális intézet a szombatra meghirdetett 26. Budapest Pride Fesztivál alkalmából, melyben támogatásukról biztosították a fesztivál résztvevőit és rendezőit. Ebben azt írják, „támogatjuk az LMBTQI+ egyénekkel és közösségekkel szembeni gyűlöletbeszéd, erőszak és diszkrimináció elleni harcot nemzetközi, regionális és nemzeti szinteken”.

Fontosnak tartjuk, hogy a megválasztott vezetők és kormányok tiszteljék és védjék az LMBTQI+ egyének jogait”

– áll a közleményben. 

Azt is írják, „aggodalommal tekintve a közelmúltbeli fejleményekre, amelyek veszélyeztetik a szexuális irányultságon vagy nemi identitáson alapuló megkülönböztetés tilalmát”, utalva a gyermekvédelmi törvényre.

A nyilatkozatot a következő országok nagykövetségei írták alá: Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Ciprus, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Új-Zéland nagykövetségei, valamint a British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, Cseh Centrum, Észt Intézet, FinnAgora, a Flamand Kormány magyarországi Képviselete, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Wallonie-Bruxelles International.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leszarjuk, miért aggódtok.

Orbán ellopta a showt a buzihónap, és a budapest pride elől. Mesteri húzás volt.

Nyugat-Európában nincs egy normális kormányzat sem?

Mitől vált a buzikból nemzetközi politikai tényező? Hogyan lett az sorsuk, az ő igazságuk még a zsidókénál, a cigányokénál is fontosabb?

A muzulmán,
Az nem buzul mán.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés